avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

am si eu cateva intrebari pt dvs?bunicii mele ia fost spart beciu intr-o noapte si ii sau furat tot,a chemat politia si deocamdata nu sa rezolvat nimic,mai precis politia nu prea actioneaza.eu as vrea sa ma indrumati la cativa pasi pt a rezolva ceva,nu pt a recupeta ce a pierdut dar sa raspunda vinovatu.ea are un cerc de suspecti,ar putea depune o plangere impotriva lor?si dak poate obtine un mandat de perchezitionare si cum?multumesc.imi puteti raspunde va rog pe mail
Cel mai recent răspuns: Adrian Constantin , Consilier juridic 18:15, 23 Octombrie 2010
Politia se va ocupa de caz.
Daca are un cerc de suspecti se va proceda si la o perchezitie fara sa cereti dvs. acest lucru.
Deocamdata analizeaza amprentele si alte posibile urme lasate de hoti.De abia apoi se va trece la perchezitie.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca are un cerc de suspecti, trebuie sa informeze organele de cercetare penala.
Ar putea totodata sa vorbeasca cu vecinii si cunoscutii despre acestia , poate afla unele detalii desppre faptas , sau bunurile sale, In rest e sarcina politiei sa faca cercetari.Tineti legatura cu ei si spuneti-le orice detaliu concludent aflati.Dupa ce au suficiente dovezi , ei actioneaza, fiti linistit.
Da, toata treaba este sa aiba ceva indicii sau probe pentru a actiona conform legii.
Cercetarea oricarei fapte penale dureaza foarte mult, politia/parchetul/instanta sunt ultraaglomerate.

Daca bunica banuieste pe cineva trebuie sa declare la politie, nu neaparat sa faca plangere impotriva lor, sa nu se trezeasca ea cu plangere pt denunt calomnios. Sa dea inca o declaratie la dosarul de furt ( din beci).
Ajutati-va bunica sa formuleze o plangere penala la politia competenta teritorial pentru infractiunea de furt,fara a indica numele faptuitorului,urmand ca acesta sa rezulte din cercetarile intreprinse de catre politisti.

Alte discuții în legătură

Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)
Perchezitie la domiciliu ilegala ? mire9 mire9 Buna ziua ! In urma cu 2 saptamani , mi-a fost perhezitionata casa de vacanta deoarece acolo a dormit cateva zile se o cunostinta de a mea pe care procurorul ... (vezi toată discuția)
Probe pt. perchezitie,etc? saaaaaaaaapoiii saaaaaaaaapoiii Cam ce fel de probe trebuie sa existe pt ca judecatrul sa accepte perchezitie domiciliara, informatica, etc? Simplu fapt ca esti intr-o relatie de dusmani ... (vezi toată discuția)