avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea copilului

sunt disperata.am plecat impreuna cu sotul in urma cu 5 ani in Spania.aici au inceput problemele si ne-am separat.el a plecat in alt oras.relatia a ramas buna.Acum dupa 5 ani aflu ca a bagat divort si m-a bagat la abandon de domiciliu,fetita a ramas cu soacra mea,pentru ca are probleme de sanatate grave,si e data in plasament.Cum s-a putut face acest lucru?si ce am eu de facut in acest sens pentru a recapata fetita?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:17, 22 Mai 2008

Problema dvs. e cam neclar deschisa

cosmina_m a scris:

Acum dupa 5 ani aflu ca ...... fetita ......e data in plasament.


E ce inteleg eu... Vreti sa spuneti ca cinci ani nu ati stiut de soarta acestui copil?
normal ca stiam de fetita,fetita era cu soacra mea si cu parintii mei,eu trimiteam banii pe fiecare luna,pt, ca fetita are nevoie de tratament intr-o clinica privata,nu mi-am permis sa merg in tara,ultima operatie a fetitei in germania m-a costat f.mult si inca mai platesc imprumutul care l-am facut in banca,ceea ce nu inteleg este cum m-a bagat la parasire de domiciliu,si soacra mea cu care vorbesc de 3-4 ori pe saptamana nu mi-a spus nimic si cum i-a dat fostul meu sot fetita in plasament la soacra mea.Si trebuie tinut cont ca fostul meu sot nu trimite nici un leu din spania,nimic pt.fata,din ceea ce imi spune soacra mea.Multumesc mult ,astept raspuns
Doamna, nu vad sa puteti reglementa situatia de acolo, din strainatate... Unde este actiunea introdusa, in Romania?
Consider ca trebuie sa va deplasati in tara, vorbiti cu un avocat, vorbiti cu Autoritatea Tutelara... Poate va trebui sa stati mai mult aici, nu stiu, dar trebuie sa puneti lucrurile in miscare pana nu e prea tarziu, chiar daca va e greu sa renuntati la o eventuala slujba ori ce va tine acolo...
daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns concret.dupa divort copilul mi-a fost incredintat mie prin hotarire judecatoreasca as vrea sa stiu daca pot sa calatoresc cu el in strainatate fara sa mai cer acceptul tatalui copilului.
Da, puteti calatori cu copilul in strainatate fara acceptul tatalui. La trecerea frontierei trebuie sa prezentati hotararea definitiva si irevocabila prin care copilul v-a fost incredintat dvs.

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ... Koala1234 Koala1234 Buna ziua , este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ( 3 luni ) , pentru ca nu mai doreste sa se intoarca in tara in care traieste tatal? Am ... (vezi toată discuția)