avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se poate dovedi ca un suspect chiar a comis o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se poate dovedi ca un suspect chiar a comis o infractiune?

As avea si eu doua intrebari. Daca intr-un magazin alimentar s-a furat o suma mare de bani si se stie persoana dar nu se poate dovedi ca e ea , se poate solicita sa isi justifice de exemplu o suma mare de bani cu care se etaleaza dupa o scurta perioada de timp? Exista sansa sa se ajunga la samburele de adevar?

Si daca am lua-o altcumva , cum putem "presa" o persoana care este ft stapana pe sine sa faca o greseala si sa recunoasca ca a furat?
Multumesc foarte mult !
praporgescu a scris:

va declara chiar si ce nu a facut.


Pe bune? :)) pai sa ii faca plangere si pt viol.

@Iolanda03
Prietena dvs. sa discute cu sefii ei directi problema, si , daca se considera necesar se va face o plangere penala de catre acestia. Chiar daca acea colega va recunoaste, marturia ei nu va fi luata in considerare decat daca se coroboreaza cu alte probe. De ex. poate exista inregistrari video, declaratii ale martorilor etc.
La 1: Averea se prezuma licita, este in Constitutie. Deci nu poate fi legal obligata sa-si explice bunurile.

La 2: Prin metoda 1, daca e des intrebata, persoana poate sa recunoasca. Dar chiar credeti ca cine a furat se etaleaza in fata colegilor? Nu acuzati fals!

Pentru acei bani nu exista un responsabil de gestiune?
Din pacate magazinul nu e prevazut cu camere sau microfoane si acum oricat ar incerca sa instaleze sigur s-a potolit...si martori mai greu ptr ca e cate una pe tura...eu mam gandit doar la varianta cu verificarea banilor si sursei de unde ii are aceea persoana...deocamdata...
nu va incumetati sa-i faceti o plangere penala fara sa aveti probe impotriva ei, deoarece veti avea dvs de suferit mai ales la buzunar daca respectiva persoana va va face plangere pt denunt calomnios.

Alte discuții în legătură

Furt telefon mobil andrei19 andrei19 Buna ziua! Acum cateva luni,am fost la un chef cu niste prieteni,nu eram multi,vreo 8 persoane, la un amic acasa.La un moment dat eu am plecat cu inca un ... (vezi toată discuția)
Nedumerire - am vrut sa vand produse furate, ce mi se poate intampla? letitialety letitialety buna ziua. am cumparat si eu niste produse (pile de unghii mai exact)de la o persoana care lucreaza la fabrica unde se produc si nestiind ca sunt furate de ... (vezi toată discuția)
Agresiune verbala, injurii, calomnie lilib75 lilib75 Buna ziua! Va povestesc o situatie in care m-am aflat in cursul zilei de astazi... As dori sa stiu ce pot face in acest caz... Multumesc anticipat! In timp ... (vezi toată discuția)