avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... stagiatura
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

stagiatura

Buna ziua!
Ce costuri implica pt un avocat definitiv preluarea unui avocat stagiar, pe parcursul celor 2 ani de stagiatura? Multumesc pt eventualul raspuns.
Cel mai recent răspuns: Andrei Dina , Avocat 11:50, 2 Decembrie 2010
Vezi statutul profesiei de avocat si decsarca modelul tip de contract de stagiu de pe site-ul baroului...vei afla toate informatiile ;)
Costuri? Ai vreut sa ziceti beneficiile? :))
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
Alvaro Liniers, Avocat
a vrut sa spuna costuri...maestrul e obligat sa plateasca contributia stagiarului la barou, etc...mai puneti mana pe statut domnule
andreidinax a scris:

obligat sa plateasca contributia stagiarului la barou, etc...


Serios? De unde rezulta asta?
Eu stiam ca trebuie sa-i asigure un venit ...din care stagiarul achita darile.

Sau cel putin asa scrie in modelul contractului de colaborare anexa la Statut

Art. 4. - COLABORATORUL se obligă:
4.7. să-şi îndeplinească întocmai şi la timp toate obligaţiile profesionale prevăzute de Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat şi Statutul profesiei şi să-şi plătească la zi toate taxele şi contribuţiile datorate pentru formarea bugetului U.N.B.R., al baroului şi al Casei de Asigurări a Avocaţilor.
Da, in mod normal (si legal) avocatul indrumator trebuie sa ii asigure stagiarului un venit pe toata perioada stagiului. Stagiarul taie factura si chitanta pe banii incasati de la maestru si plateste darile pentru acesti bani!
Bine.. ca lucrurile nu prea stau asa... cel putin in cazul cabinetelor individuale, asta este alta discutie:)!
Domnul coleg avea mare dreptate in ceea ce priveste "beneficiile" :))

Av. Claudiu Sorin Feteanu

Alte discuții în legătură

Informatii despre barou stefanvl stefanvl Am si eu 2 intrebari: 1)dupa cat timp de la obtinerea diplomei de drept pot sustine examenul de intrare in barou?(exista anumite conditii?) 2)dupa cat timp ... (vezi toată discuția)
Incepere stagiatura deya deya in cat timp de la promovarea examenului de admitere in barou trebuie sa incepi stagiatura?? (vezi toată discuția)
Colaborare sau conlucrare? ContSters58959 ContSters58959 sunt av.titular de cabinet si vreau sa inchei un contract cu o casa de avocati cum este corect conform statutului contract de colaborare sau contract de ... (vezi toată discuția)