avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inlocuirea martorului in proces
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inlocuirea martorului in proces

Buna seara! Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. Sunt reclamanta intr-un proces pentru incredintarea copilului la mine. Din pacate unul din martorii pe care i-am citat ptr proces e in spital cu hepatita si nu stiu cat va mai sta, Pot sa rog instanta sa incuviintete inlocuirea martorului cu un altul?Mentionez ca paratul nu s-a prezentat deloc in proces , deci nu poate fi vorba de un refuz din partea lui in ceea ce priveste martorul, nu are nici avocat.De asemenea un membru al familie poate fi martor in acest caz?Am pus pe mama :), printre altii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters40598 , utilizator 10:46, 16 Aprilie 2009
Poti solicita inlocuirea martorului si se aproba sigur mai ales daca duci si o copie dupa biletul de internare.
Da , puteti face cerere de inlocuire a martorului respectiv.
In asemenea cereri , sunt acceptati si rudele ca martori.
in privinta martorului da acesta poate fi inlocuit asa cum s-a precizat mai sus. In privinta martorului care este ruda cu partile nu sunt de aceeasi parere. Rudele sunt acceptate ca martori in porocesele civile numai cu acordul ambelor parti si in procesele de desfacere a casatoriei. Strict pe lege, la incredintarea minorului nu exista aceasta posibilitate, dar intradevar se practica cu regularitate.
Totusi , este admisibila proba cu martori rude pana la gradul trei inclusiv, in afara de descendenti (copii), fiind o exceptie, in dreptul comun nu este permisa aceasta proba.
Multumesc ptr sfaturi.Maine am procesul si am emotii, dar oricum domnul parat nu vine , nu il intereseaza.Nu a venit niciodata sa vada copilul, deci nu are cine se opune ca mama e martor.Sper sa fie bine, desi recunosc ca judecatoarea e cam........O zi buna tuturor!

Alte discuții în legătură

Cerere schimbare judecator abs2010 abs2010 Buna ziua , Eu sunt implicat intr-un proces de divort - partaj + incredintare minor - la judecatoria sector 6 . Problema este ca doamna judecator se ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii fara sot irinabox irinabox buna am si eu o intrebare in ianuarie am avut prima infatisare de divort sotul meu este pus ca parat si nu sa prezentat in martie vom avea din nou dar nu are ... (vezi toată discuția)
A little story Nătăfleț Nătăfleț Salutare, M am întâlnit cu un o situație dificilă ,zic eu. Au venit, reclamantul X si pârâta Y-divorț cu minori. Se discutau probele. ... (vezi toată discuția)