avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributie la cass
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributie la cass

Buna ziua!Sunt angajata cu norma intreaga la o societate si am mai incheiat de la 20 decembrie un contract de prestari servicii cu o firma.Problema mea este ca dna contabila de aici sustine ca nu trebuie sa imi plateasca cass-ul,in schimb imi opreste in afara de impozit contributia la pensii si asigurarea de somaj.Eu stiam ca ,toate aceste contributii sunt obligatorii(se calculeaza la tot venitul realizat)...imi puteti spune,va rog,daca are dreptate si daca nu ,ce lege ar trebui aplicata?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:07, 24 Decembrie 2010
S-au aplicat prevederile OUG nr. 82/2010 referitoare la impozitarea veniturilor profesionale (CAS individual 10,5%, contributie somaj 0,5%) realizate in baza unor conventii/contracte civile. Declararea si plata se face de platitorul de venit.
Pentru contributia de sanatate trebuie sa va asigurati dvs. la Casa de Sanatate si sa platiti CASS.
platitorul de venit nu are si obligatia de a plati cei 5.5% la sanatate?patronul sustine ca nu trebuie sa mai platesc nimic la sanatate atata timp cat am si un alt job de baza..,mai ales ca la incheierea contractului nici nu s-a pus problema de asa ceva(ca din banii pe care o sa-i primesc ,o sa mai am si alte contributii de dat la stat)si daca in contractul meu nu e trecuta nici o perioada(e un job sezonier pe perioada de iarna..si nimeni nu stie cand se termina iarna)cum o sa fac?platesc lunar ,dupa ce primesc banii,sau atunci cand imi vine declaratia fiscala in primavara?
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
stefaniaaldea, utilizator
ART III (6) din OUG nr. 82/2010 prevede ,,Persoanele care, în mod ocazional, realizează, pe lângă veniturile de natură salarială, şi venituri de natură profesională definite la art. 7 alin. (1) pct. 13^1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, nu datorează contribuţiile individuale şi pentru aceste venituri de natură profesională.
(10) ,,În sensul alin. (6) şi (7), prin venituri realizate în mod ocazional se înţelege acele venituri realizate ca urmare a desfăşurării unei activităţi, în mod sporadic, fără a avea un caracter de regularitate,,.
Deci in cazul veniturilor realizate în mod ocazional nu se datoreaza CAS individual 10,5% si contributia de somaj 0,5%.
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
George David, Contabil
multumesc,asta inseamna sa nu platesc cas si asigurari de somaj.dar cass-ul?pe mine asta ma intereseaza..mai ales ca in contract se refera doar la plata impozit,cas si asig de somaj.este obligatoriu sa platesc cass-ul,mai ales ca la jobul de baza mi se opreste ,si cum o sa procedez?multumesc
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
stefaniaaldea, utilizator
da,multumesc,nu m-am lamurit..

Alte discuții în legătură

Cas ion minca ion minca Am o conventie civila si beneficiarul sustine ca trebuie sa platesc CAS. Sint pensionar si consider ca nu mai este cazul sa platesc. Care este ... (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala - declaratii anuale, impozite, dupa modificarile codului fiscal otto2007 otto2007 Avand in vedere ultimile modificari in ceea ce priveste codul fiscal , in afara de declaratiile anulale si impozitele stabilite pana acum va trebui sa mai ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Imi cer scuze daca o sa ma repet dar am citit mesajele de forum si nu reusesc sa inteleg. Am, o rugaminte: va rog sa imi explicati daca am PFA ... (vezi toată discuția)