avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract prestari servicii

Da,se poate,daca conducerea firmei este de acord.Conventia civila de prestari servicii se poate incheia pentru o ora ,o ora si jumatate pe zi,pentruca daca s-ar depasi 2 ore pe zi ar trebui incheiat cimtp.Deasemenea activitatea desfasurata in conventie sa fie alta decat cea desfasurata in baza cim pentru a nu exista discutii in legatura cu indeplinirea atributiilor si sarcinilor corespunzatoare functiei indeplinite in cadrul cim incheiat cu unitatea.Trebuie avut in vedere ca timpul de lucru in cadrul conventiei sa nu se suprapuna peste programul de lucru corespunzator contractului individual de munca,deci activitatea in baza conventiei trebuie desfasurata dupa program,sau in wikenduri,daca unitatea este de acord cu acet mod de lucru.Crimar.
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 4 August 2004
Multumesc pentru raspuns, dar mai o intrebare.
In cazul in care am nevoie de serviciile unor oameni care sunt angajati in alta parte cu cim pot incheia cu ei contract de prestari servicii? Pe mine m-ar interesa practic cum se poate rezolva problema: se incheie un contract oarecare de prestari servicii cu presoana fizica sau este un contract tip, salarul sau contravaloarea serviciilor stipulate in contract se elibereaza pe stat de plata, trebuie inregistrat la itm, se depune declaratie de venit global, se plateste de catre angajator catre stat (itm, cas, cass, somaj, imp. venit, .....) si daca se poate numarul legii ca sa citesc toate detaliile referitiare la aceste contracte.
Va multumesc anticipat.
Buna dimineata, oameni buni! Nu ati auzit de inlocuirea conventiilor civile cu contractele de munca cu timp partial? Cititi Codul Muncii sau platiti un jurist sa va invete carte!
Daca Dvs ati auzit despre "inlocuirea" acestor conventii este foarte bine.. Se pare insa ca Dvs ati auzit,probabil ati si citit dar nu ati inteles ceva ce va scapa.Mai sus era vorba de o conventie pentru o ora sau o ora si jumatate pe zi,deci sub 2 ore cat este minim pentru incheirea unui cimtp...Dvs in aceasta situatie il sfatuiesti pe patron ca pentru o ora pe zi sa incheie cu cel in cauza cimtp pentru 2 ore/zi ? Sfatuieste-l odata ca a doua oara de da el afara.... Aprofundati,Aprofundati...Crimar
Pt. buna dimineata oameni buni vreau sa spun ca citesc codul muncii, dar din pacate nu este pe intelesul angajatorului, despre juristi nu mai vorbesc, ca nici atat nu inteleg din codul muncii cat am inteles eu......poate ca si dta. esti jurist????
Dar in orice caz duci lipsa de cei 7 ani de acasa.

Practic eu vreau sa stiu ca se poate sau nu incheia contract de prestari servicii cu persoane fizice sau nu. De ce? Ca presteaza servicii de 1 ora, 2, 3 sau maxim 4 ore pe luna.
Pt. florineacsu: omul intra pe forum ca are nevoie de ajutor, daca nu sunt in stare sa o ajut nu trimit mesaj de genul mesajului care ati trimis dvs. Nu sunt un "profesionist" in domeniul juridic, dar vreau sa am toate contractele in regula. Si ce-i rau in asta? Iar despre juristi vreau sa spun ca cer tarife exorbitante in schimbul "serviciilor" oferite.

Alte discuții în legătură

Contract civil de prestari servicii sau conventie civila elisabety_73 elisabety_73 Buna. Am tot citit aici pe forum si am ajuns la concluzia ca parerile sunt impartite. Am un caz" o firma x care are nevoie de muncitori zilieri-sezonieri". ... (vezi toată discuția)
Contract conventie civila, mai exista ? adriantemax adriantemax Incepand cu 1 Septembrie 2006 se mai pot face colaborari pe baza de contract de conventie civila ? Si daca da, pentru cate ore pe zi ? (vezi toată discuția)
Angajare fara cim a unei pers fizice neautorizate...??? Alex N Alex N Buna ziua, Se poate angaja la o societate comercial o persoana fizica neautorizata fara semnarea CIM sau alte contracte care sa presupuna o activitate ... (vezi toată discuția)