avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis anulat

buna seara am o intrebare am fost prins baut la volan conducind un autoturism normal cat.b eu am cat.b c e in cazul in care mi se anuleaza permisul este normal sa mi se anuleze si categ .c e? daca fac scoala din nou ptr cat.b cu celelalte grade cum se procedeaza?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:10, 9 Ianuarie 2011
Permisul de conducere atesta dreptul dvs de a conduce un autovehicul indiferent de categorie.
Dvs ati savarsit o infractiune in timpul exercitarii acestui drept si legea dispune anularea permisului,adica vi se restrange dreptul de a conduce,indiferent de vehicul.
Este valabil si pentru celalalte caegorii pentru care aveati dreptul sa conduceti un autovehicul
Daca veti fi condamnat pentru art.87 al.1 din Oug 105/2002 la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendare executarii sub supraveghere , va veti putea prezenta la examen in vederea obtinerii permisului de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
hagiugheorg1_BZ a scris:

buna seara am o intrebare am fost prins baut la volan conducind un autoturism


Ce alcoolemie ati avut, poate nu se va anula, ci numai suspenda permisul.
Ati dat probe biologice, ce concentratie ati avut la amandoua?
rezultatul de la proba biologica nu a venit dar la alcooletest a fost mare 0,73cred ca e cam de anulare,m-ai fac scoala sa[ dau examen direct dupa un an de la raminerea sentintei definitive? va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
hagiugheorg1_BZ, utilizator
daca da ptr cat.b fac si ptr.c si e?
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
hagiugheorg1_BZ, utilizator

Alte discuții în legătură

Obtinere permis categ a. o lamurire as dori! vetx vetx Buna ziua In momentul de fata am permisul categ B anulat, hotararea a iesit ieri si e definitiva. Dupa ce am citit legislatia rutiera am observat ca ma pot ... (vezi toată discuția)
Permis aacris aacris va rog sa imi spuneti daca am permisul anulat pe un an specific ca aveam categ. c d e pot da inacest timp pt b (vezi toată discuția)
Redobandire permis anulat + noua cadegorie alexkox35 alexkox35 Am si eu o nelamurire,problema sta in felul urmator : Am fost prins cu circa 3 ani in urma conducand un autovehicul pe drumurile publice cu o alcoolemie peste ... (vezi toată discuția)