avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu am tevi care trec prin apartament, mi se aplica ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu am tevi care trec prin apartament, mi se aplica ordinul 343?

Buna seara Va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine in privinta ordonantei 343/13.07.2010,In anul 2003 mi-am montat centrala termica si tot atunci am renuntat si la tevile de incalzire ce-mi tranzitau apartamentul eu locuind la etajul 4/4.mentionez ca singurul spatiu comun este uscatoria blocului unde se afla calorifer in rest nu mai exista nici o sursa de caldura.iar pereti comuni nu am decat cu apartamentul alaturat care deasemenea are centrala termica si nu are tevi de caldura ce tranziteaza apartamentul.La plata intretinerii mi s-a pus suma de 40 ron reprezentand caldura din spatiul comun.Prestatorul de servicii care a facut calculul a spus ca a aplicat legea si atat.Va rog dati-mi un sfat cui sa ma mai adresez.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:24, 16 Ianuarie 2011
Subsolul, holurile, dusumeaua , tavanele , nu sunt spatii comune ? Ele nu inmagazineaza si transmit caldura ?
mentionez ca locuies la etajul4/4 pe holuri nu exista nici o sursa de caldura iar vecinul de la etajul 3 fiind singur nu incalzeste decat o camera toata caldura citita pe repartitoare fiind de 50 puncte.
Se aplica Ordinul 343/2010 al presedintelui ANRSC. Il puteti citi, il gasiti in primul topic al sectiunii noastre.
In aplicarea legii se aplica fie procentele din actul normativ, fie se face inventarul SET-ului blocului dv. si atunci se ajunge prin calcul tehnic la alt procent sau se confirma cel prestabilit.

Da, prestatorul a aplicat legea, dar doar pe jumatate in conditiile in care conducerea asociatiei trebuia sa faca sau sa ceara prestatorului sa faca acest inventar al instalatiei de incalzire contra cost.
Aici e loc de discutii. E adevarat ca a aparut un ordin..dar conform legii 296 din 2004 privind Codul Consumului mai exact conform
Art. 11
Orice vanzare fortata este interzisa. Expedierea unui produs sau prestarea unui serviciu catre o persoana se face numai in baza unei comenzi prealabile din partea acesteia.
Adica nimeni nu va poate vinde ceva cu forta si pe cale de consecinta nici regia de termoficare nu va poate vinde ceva cu forta si obliga sa platiti daca nu ati cerut acest lucru !
Aici nu se pune problema vanzarii "cu forta", ci este vorba de modul de repartizare a unui produs (agent termic) cu circuit continuu.
Modul de repartizare nu este propriu furnizorului, ci asociatiei....si aceasta urmeaza niste reglementari de repartizare.

Alte discuții în legătură

Cheltuielile cu incalzirea pe spatiile comune patrichi_stefan patrichi_stefan Administratorul asociatiei blocului cu o singura scara unde locuiesc ne-a pus anul trecut la plata cheltuielilor cu incalzirea pt spatii comune..Inteleg ca ... (vezi toată discuția)
Spatii comune de incalzire BogdanP BogdanP Buna ziua, Firma care administreaza cateva blocuri din zona unde stau, a calculat pentru cheltuielile comune tevile care trec prin subsolul blocului si care ... (vezi toată discuția)
Am repartitoare!!! liviacodru liviacodru Am repartitoare ( nu eu am vrut) si au venit sa calculeze dimensiunea tevii prin care trece caldura.Locuiesc la etajul 1, si am inteles ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)