avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pot fi dat in judecata daca am restante de peste 3 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pot fi dat in judecata daca am restante de peste 3 luni?

La noi s-a schimbat administratia,persoana respectiva nu este calificata,majoritatea locatarilor sunt nemultumiti de dansa.
1. Am platit intretinerea si pe nicio chitanta nu este stampila rotunda,este doar stampila cu denumirea asoiatiei,acolo jos pe chitantier unde scrie CASIER si se pune stampila nu se stampileaza nicio chitanta.Sunt valabile aceste chitante?
2. Pot fi data in judecata daca am datorii mai mari de 3 luni?Nu este o lege care ne pasuieste un an?

Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 20:04, 14 Ianuarie 2011
sunt valabile acele stampile. puteti fi dat in judecata daca aveti restante de trei luni.
Legea 230/2007 precizeaza ca asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
1.Administratora nu ar trebui sa aiba cursuri de specialitate?
2.Pot sa vad situatia mea pe anul trecut? Ma refer la faptul ca mi-am platit din restnta in luna octombrie 300 ron pe data de 10 si abia in luna noiembrie mi-a scazut acesti bani,a zis ca a facut contabila situatia si d'aia nu mi-a scazut.
3. Noi locatarii avem dreptul sa vedem facturile de la furnizori?
1. Din cate cunosc, pe langa stampila dreptunghiulara, este obligatoriu ca pe chitante sa fie si stampila rotunda.
2. Administratorul este obligat sa aiba atestat:
Legea 230/2007: Art. 22. - (1) Activitatea de administrare a condominiului include activităţi de administrare tehnică, de contabilitate şi casierie.
(2) Asociaţia de proprietari angajează persoane fizice atestate pentru funcţia de administrator sau încheie contracte cu persoane juridice specializate şi autorizate pentru realizarea, respectiv furnizarea serviciilor necesare administrării, întreţinerii, investiţiilor şi reparaţiilor asupra proprietăţii comune.

3. Ca proprietar, aveti dreptul la orice document al asociatiei.
Legea 230/2007: Art 12, Punctul A, Drepturi: c) să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Totodata, puteti solicita fisa de cont a apartamentului dvs. unde sunt evidentiate toate platile facute de dvs.
Daca chitanta este personalizata, cu datele de identificare ale asociatiei tiparite deja pe fila chitantei, atunci nu este nevoie de nicio stampila de niciunde.

Daca chitanta nu are inscriptionat pe ea aceste date de identificare, ea trebuie sa poarte stampila asociatiei,, fie ea rotunda, dreptunghiulara, patrata sau ovala......

Si daca vi s-a scazut aceasta suma de 300 lei din restanta, care mai este problema? Poate ca dv. ati platit dupa ce s-au editat listele si v-a aparut aceasta scadere de restanta luna urmatoare. Asta nu e un motiv sa cereti o situatie pe un an intreg din urma. Aveti posibilitatea si dreptul sa puneti intrebari despre lista de intretinere in fiecare luna si sa vi se si raspunda.

Alte discuții în legătură

Stampila asociatiei severinvlad severinvlad La mine in bloc toate documentele Asociatiei, atat chitantierele cat si contractele, listele de plata sau statele de plata etc. poarta o singura stampila: cea ... (vezi toată discuția)
Chitantiere personalizate teo30967 teo30967 imi puteti spune va rog daca chitantierele cu care se incaseaza intretinerile trebuie sa fie personalizate ? as vrea daca se poate articolul din lege unde ... (vezi toată discuția)
Problema chitantier asociatie locatari AnghelCostinel AnghelCostinel Am urmatoarea problema. In urma unor discutii purtate cu vecinii mei,unul dintre ei sa aratat nemulțumit de chitantele emise de catre administrator pe motiv ... (vezi toată discuția)