avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitarea judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitarea judecatoreasca

am fost condamnat in ''98 la 7 ani inchisoare,am executat pina in 2003 luna iulie,cind am fost pus in libertate conditionat pentru buna purtare! cind pot depune cererea pentru reabilitare judecatoareasca?:(..astept asta de atitia ani si parca nu mai trece,oriunde merg ..oriunde vreau sa pun si eu un cv sa lucrez...ma lovesc de problema cazierului,cind sunt si eu ales dintre candidati ..imi cere cazierul...inebunesc! cit oare no sa mai fiu privit oare ca o paria a societatii! romania si legile ei! am fost condamant odata, am executat ,k...dar dc oare trebuie sa mai fiu odata condamant si dupa ce ies din inchisoare, dupa ce mi-am ispasit pedeapsa?...oare dc!? poate imi raspunde si mie cineva la intrebarea cu reabilitarea! va multumesc!:(
Depuneti o cerere de reabilitare, la instanta care a pronuntat sentinta de condamnare,
Se va verifica dosarul de catre instanta si se va pronunta daca a intervenit reabilitarea de drept. (trebuie dvs sa indicati numarul dosarului si al sentintei) Daca da, veti avea apoi, cazierul curat.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
ContSters122901, utilizator
Puteti solicita reabilitarea judecatoreasca dupa 8 ani si jumatate de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei principale.
art. 135 Cod penal " Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanta judecatoreasca:........b) in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani pana la 10 ani, dupa trecerea unui termen de 5 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate"
Buna seara .
Fiind vorba despre o pedeapsa mai mare de un an,este vorba despre o reabilitarea judecatoreasca,nu de drept .
Termenul de reabilitare este,pentru pedeapsa de 7 ani,conform art.135 C.penal, de 5 ani la care se adauga jumatate din pedeapsa aplicata .
Pentru cazul liberarii conditionate,termenul de reabilitare dupa care puteti introduce actiunea,este de la data implinirii duratei pedepsei,adica 2005 si nu de la data liberarii conditionate ,adica 2003.
Deci,din calcul,rezulta ca puteti introduce cererea de reabilitare,dupa 5 ani de la data implinirii duratei pedepsei(2005)+jumatate din pedeapsa aplicata ,adica 3,5 ani,deci in total dupa 8,5 ani calculati din 2005.Dupa calculele mele.Daca gresesc, astept alte pareri.
Trebuie totodata, ca instanta sa constate ca sunt indeplinite conditiile cumulate de la art.137 C.penal (sa nu aveti o noua condamnare,sau aveti mijloace de subzistenta,o conduita buna,si achitarea cheltuielilor de judecata si a despagubirilor civile stabilite la proces in sarcina dvs.).
Succes !
Marius Bote .
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
Marius Bote, Practician in insolventa
Inainte de a face o cerere de reabilitare trebuie sa verificati daca indepliniti conditiile cu privire la conduita:
- in cursul termenului de reabilitare sa nu fi suferit o noua condamnare
- sa aveti asigurata existenta prin munca sau prin alte mijloace oneste in afara de cazul in care sunteti pensionat, sunteti incapabil de munca sau in imposibilitatea de a gasi un loc de munca
- sa fi avut o buna conduita
- sa fi achitat in intregime cheltuielile de judecata si despagubirile civile la plata carora ati fost obligat.
Daca vi se respinge cererea pe baza neindeplinirii uneia dintre conditiile enumerate veti avea dreptul sa faceti o noua cerere abia peste 2 ani, asadar puneti-va la punct pentru a nu risca acest lucru.
Dar este o problema, inca nu s-a implinit termenul de reabilitare, asadar mai aveti de asteptat pana la jumatatea anului 2013(sper ca nu am calculat prost:sorry:) in care va puteti gasi un loc de munca si sa aratati instantei ca puteti primi reabilitarea. Mult succes!
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
ContSters178374, utilizator
La liberarea conditionata cat a mai ramas de executat din pedeapsa ?

Alte discuții în legătură

Cand pot depune cerere pentru reabilitarea judecatoreasca? ContSters94352 ContSters94352 am fost condamnat in \'\'98 la 7 ani inchisoare,am executat pina in 2003 luna iulie,cind am fost pus in libertate conditionat pentru buna purtare! cind pot ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier narcis78 narcis78 in anul 2000 am avut niste probleme..3 dosare de fapt. 1 conducere fara permis si 2 furturi .dupa ce am fost condamnat sa facut contopirea pedepsei si am ramas ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier bogdan515151 bogdan515151 As vrea sa stiu daca am ispasit o pedeapsa de 5 ani si 6 luni ,am fost eliberat din penitenciar conditionat dupa 3 ani si 8 luni pe data de 25 mai 2011 cand ... (vezi toată discuția)