avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Finantele mi-au blocat conturile PLSSS HELP
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Finantele mi-au blocat conturile PLSSS HELP

Am un Cabinet de Psihologie si am am datorii la plata impozitului pe profit. Am doua conturi in banca, unul cu caracter de depozit in care se varsa alocatia de stat pentru copii si pe care nu il folosesc in activitatea cabinetului si unul specific pentru cabinet. Acum finantele mi-au blocat amandoua conturile astfel contul persoana fizica (in care era alocatia copilului) cu o suma mult mai mare decat contul de cabinet. Eu am un cod de identificare fiscala si consider ca este o greseala iar finantele ar putea sa plateasca nu? Acum ma aflu in situatia in care contul de firma l-au deblocat pentru ca s-a stins datoria pentru care a fost blocat iar contul celalalt este in continuare blocat. As putea sa-i las sa ia banii de acolo in 357,14 luni (29 de ani)....avand in vedere ca alocatia este 42 lei iar ei au voie sa-mi ia 1/3 asta inseamna cam 14 lei/luna X 5000 lei!!! In afara de orice gluma nu ma simt foarte confortabil in ipostaza asta si doresc sa rezolv aceasta problema nu din cauza finantelor ci pentru ca imi creste copilul mare si vreau sa pot sa il ajut! Multumesc anticipat!
In situatia in care datoria a fost total acoperita, mergeti la finante si cereti cererea deblocarii si mergeti personal la banca sa depuneti acesta cerere de deblocare, deoarece procedeul lor de deblocare dureaza ceva mai mult..............
Am inteles ce spuneti dvs., insa nu asta e problema mea ci faptul ca cei de la finante au blocat un cont care nu are nicio legatura cu cabinetul ci este contul meu personal! Datoria care a fost poprita pe contul de cabinet a fost stinsa iar contul deblocat! ce sa fac acum cu cel de-al doilea cont? Sa-i chem in judecata pe cei de la finante sau sa astept asa cum am spus vreo 30 de ani sa se stinga datoria?
dupa cate stiu eu orice cont pe numele tau din orice venituri este blocat pana la stingerea creantei. Legal nu ai ce face.
Sa inteleg ca functionati precum un PFA?

In acest caz, raspundeti solidar cu CMI persoana juridica. Cred ca cel mai bine ar fi sa mergeti sa achitati restul datoriei numerar, la una din casele Trezoreriei de care apartineti, sau direct la Administratia Financiara de care apartine cabinetul. Apoi sa cereti deblocarea contului. Nu este de joaca cu datoriile catre stat.
Deschideti un cont pe numele copilului pentru a evita pe viitor astfel de probleme.

Aveti dovezi ca acei bani reprezinta ceea ce sustineti si ca erau banii copilului?

Nici nu stiu daca se merita sa va judecati.
Ce ati vrea sa obtineti?

Alte discuții în legătură

Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil raluk79 raluk79 Buna ziua, Am un card pe care primeam lunar indemnizatia copilului ; in momentul in care mi s-au virat ultimii banii, cand copilul a facut 2 ani, eu mai avand ... (vezi toată discuția)
Poprire cont indemnizație, alocație și cont card de credit fără înștiințare DDADDA DDADDA Buna ziua, Sotiei mele i-au fost blocate conturile pentru o datorie de 400 ron, care reprezinta o amenda RATB din 2005 si una rutiera din 2010. Problema ... (vezi toată discuția)