avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Temei legal cerere de urgentare a redactarii sentintei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Temei legal cerere de urgentare a redactarii sentintei

Buna ziua,

Am si eu o problema care ma macina. Astept de mult timp redactarea unei sentinte si ma gandeam sa fac o cerere de urgentare a redactarii, dar nu stiu cum sa o intemeiez in drept. Am cautat in C pR. Civ de am innebunit si nu am gasit un articol care sa faca referire la asa ceva. Ma puteti ajuta?

THKS
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:37, 22 Mai 2008
art. 264 alin 1 cpciv
Nu exista nicio prevedere in acest sens : urgentarea redactariii unei sentinte.
In schimb, potrivit art.264 alin.1 teza I C.proc.civ. motivarea hotararii se va face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare.
Art.261 alin.3 C.proc.civ., prevede ca , hotararea se va comunica partilor, in copie, in cazul in care este necesar pentru curgerea termenului de exercitare a apelului sau recursului. Comunicarea se va face in termen de 7 zile de la pronuntarea hotararii.

Teoretic, ca in practica aceste termene nu sunt deloc respectate.
Ce mai ai de facut cand ai trei cereri de urgentare pentru redactarea sentintei, cand au trecut luni bune de la pronuntare ? #-o
Din pacate, nu puteti face nimic:(

Termenul prevazut de art.264 este un termen de recomandare si, din pacate, nu este prevazuta nici o sanctiune pentru nerespectarea lui.
Deci, trebuie sa aveti rabdare...
in primul rand vreau sa multumesc celor care mi-au raspuns.
Din fericire nu a mai fost nevoie de cerere de urgentare, intrucat fix in ziua in care voiam sa ma duc sa o depun, mi-a sosit acasa hotararea. talk about luck!!!!!!

Alte discuții în legătură

Cale de atac impotriva hotararii judecatoresti prin care mi-a fost respinsa plangerea contraventionala Stylleru Stylleru Buna ziua, situatia cu care ma confrunt este urmatoarea: Am depus o plangere impotriva unui proces-verbal la judecatoria de pe raza caruia s-a produs ... (vezi toată discuția)
Termenul legal pentru primirea hotararii (comunicarii) cris_deo cris_deo buna ziua. care este termenul legal in care judecatoriile trebuie sa redacteze si sa trimita hotararile partilor implicate in proces dupa ce s-a solutionat ... (vezi toată discuția)
In cat timp ar trebui sa primesc o hotarare judecatoreasca? ciric luminita ciric luminita Buna ziua ,va rog sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebari.In cat timp ar trebui sa primesc o hotarare judecatoreasca?Este normal sa treaca 2 luni si eu sa nu ... (vezi toată discuția)