avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit pe dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit pe dividende

Cit e impozitul pe dividende in anul 2011.Este diferenta daca persoana care beneficiaza de dividende e persoana fizica sau juridica,si care este procentul?



Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 15:43, 24 Februarie 2011
Impozitul este de 16% atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice.

Codul Fiscal art. 36 alin. 2 si art. 67 alin. 1
fat frumos a scris:

Impozitul este de 16% atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice.

Codul Fiscal art. 36 alin. 2 si art. 67 alin. 1


Art 36, alin 4:
(4) Prevederile prezentului articol nu se aplică în cazul dividendelor plătite de o persoană juridică română unei alte persoane juridice române, dacă beneficiarul dividendelor deţine, la data plăţii dividendelor, minimum 10% din titlurile de participare ale celeilalte persoane juridice, pe o perioadă de 2 ani împliniţi până la data plăţii acestora inclusiv.

Cu tot respectul @t.simona, dar intrebarea a fost pusa la modul general. Ceea ce ati mentionat dvs. este exceptia de la regula generala care prevede aplicarea unei cote de 16% asupra dividendelor primite de o persoana juridica.

In conformitate cu modificarile aduse de catre O.U.G. 58/2010 asupra art. 36 din Codul Fiscal, cota aplicabila in cazul dividendelor primite de catre o persoana juridica romana de la alta persoana juridica romana este de 16%.

Dupa aceasta regula generala, incep exceptiile.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Am si eu o intrebare legat de dividende,din profitul net se distribuie dividende ct 121, dar cu profiturile din anii anteriori 1171, nu se poate si din acest profit?
Am inteles -"cota aplicabila in cazul dividendelor primite de catre o persoana juridica romana de la alta persoana juridica romana este de 16%."
Dar in cazul dividendelor primite de catre o persoana Fizica romana de la alta persoana juridica (adica societatea) cit e procentul?

Alte discuții în legătură

Contabilitate liliana alba liliana alba buna ziua, am o societate care are profit nerepartizat din 2007, acum patronul vrea dividende, cu ce cota impozitez acestea cu 10 sau 16%?persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Impozit pe dividende felisana felisana Buna! Societatea A primeste dividende de la societatea B. Pe langa faptul ca B retine 16 % impozit pe profit, mai retine si 16 % impozit pe dividende. ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende firma matusa.raluca matusa.raluca Buna ziua, Am si eu doua intrebari: -Cand se impoziteaza dividendele unei firme? Cu cat? -Cum se impoziteaza profitul unei firme? Cu cat? Multumesc ... (vezi toată discuția)