avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren cu casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren cu casa

buna ziua.am niste nelamuriri si sper ca aici le pot gasi rezolvarea.vreau sa cumpar un teren de la o batrana.aceasta detine un certificat de mostenire din anul1963.am fost cu acel act pentru intabulare si mi s-a zis ca nu mai este bun si trebuie facut in insanta pentru alt act.as vrea sa ma lamuriti,va rog,mai exact.si inca o problema,la primarie figureaza si cu casa pe acel teren,o casa cu o suprafata de 35mp,care in realitate nu este,a fost daramata acum cativa ani in urma.acum eu cumpar terenul si casa?cum se fac actele,la intabulare poate trece si casa?si inca ceva,pe acel act sau certificat de mostenitor sunt 200 de mp,pe can la primarie mi-a dat o hartie ca sunt 284mp.cum se procedeaza?va rog frumos,cine poate sa ma lamureasca.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:09, 27 Februarie 2011
pe certificatul de mostenire ce se prevede ca bunuri? ce suprafata de teren?
pe certificatul de mostenire sunt 200 de mp
si doar terenul de 200 de mp figureaza in certificatul de mostenitor? fara casa?
doar terenul...
Acel certificat de mostenitor nu este act de proprietate, iar vanzarea-cumpararea si intabularea nu se pot face fara un act de proprietate. Batrana trebuie sa ceara instantei judecatoresti constatarea dreptului de proprietate asupra terenului ca urmare a uzucapiunii de 30 de ani, in baza hotararii judecatoresti sa faca intabularea si abia apoi va poate vinde.

Alte discuții în legătură

Acte proprietate iolav iolav avem casa construita in anul 1955, fara acte de proprietate pe un teren al primariei, in zona rurala si cu teren de 4000 mp, pentru care s-a platit anual ... (vezi toată discuția)
Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren wolfyman wolfyman Buna ziua. Tata a mostenit un teren (cu o casa batraneasca) de la mama lui iar mama lui il mostenise de la mama ei. Actul de mostenire vechi al bunicii spune ... (vezi toată discuția)