avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ..testament ..!?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

..testament ..!?!

O pesoana imobilizata la pat in urma unei operatii la cap este ingrijita de cineva .
Pesoana decedeaza iar cel care a avut grija de el , dupa moarte, arata si invoca un testament incheiat de un notar , dar fara semnatura celui decedat , in care i se doneaza acestuia un apartament cu toate ca decedatul are 2 copii , care din diferite motive (fiind plecati din tara !) nu au fost alaturi de tatal bolnav .
Este legal atat acel testament nu a fost semnat de cel decedat , nu sunt martori si consimtamantul actului nu a fost dat de testamentar prin semnarea lui .
Se poate face plangere impotriva notarului care a facut un fals ?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 10:22, 6 Martie 2011
Fara semnatura,fara martori care sa ateste o eventuala incapacitate a decedatului de a semna,nu este valabil acest testament.
Defunctul stia sa scrie?
Daca nu stia sa scrie sau nu putea, exista si varianta amprentei digitale, a martorilor, a unui x ( in trecut) etc.

Oricum, copiii sunt mostenitori rezervatari si puteau ataca acel testament.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
Ana-Maria Dutescu, Avocat
...medic operat pe crier !!#-o#-o:sorry::foottap:..-.pareza mana stanga , incapacitate de a vorbi .....
In mod obligatoriu trebuiau martori.De asemenea,in speta data,ar fi trebuit ca notarul sa ceara efectuarea unei expertize medico-legale,care sa arate daca decedatul avea capacitatea necesara de discernamant pentru aceasta donatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
andymaurul, utilizator
...Va multumesc mult !!!! ..Respect !

Alte discuții în legătură

Anulare testament niculaucarmen niculaucarmen o femeie in varsta de 83 ani a lasat mostenire, prin testament, toate bunurile, femeii de serviciu, fara ca familia acesteia sa stii. Acest testament a fost ... (vezi toată discuția)
Bolnavii de schizofrenie, dementa au dreptul la testament? nicul25 nicul25 Bolnavii de schizofrenie ,dementa au dreptul la testament? Daca testatorul cit timp este in viata in speta tatal este identificat cu schizofrenie,dementa si ... (vezi toată discuția)
Testament - conditii de forma si fond ContSters24933 ContSters24933 Buna seara. Ma intereseaza conditiile de forma si mai ales de fond pentru intocmirea unui testament autentificat la notar public. Exista un model standard ... (vezi toată discuția)