avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INTERNSHIP
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INTERNSHIP

Stiu ca subiectul a fost tratat in trecut. Dar, pana astazi, nu am reusit sa descopar un punct clar de vedere.
Astfel sa zicem ca un student/tanat absolvent doreste sa acumuleze cateva luni de experienta la o societate comerciala. Societatea la randul ei doreste sa-l foloseasca la diverse sarcini, platindu-i o retributie (sa zicem contravaloarea cazarii si a masei).
Stiu ca pe langa conventia de practica (care insa presupune si acceptul universitatii, precum si limitarea in timp a practicii la vacanta de vara) exista si posibilitatea bursei private. Totusi normele de aplicare ale legii 376/2004 interzic beneficiarului sa lucreze pentru cel care acorda bursa, creand dificultati in interpretarea si aplicarea legii. Pe de alta parte, se poate spune ca intershipul nu este legal deoarece este o forma de munca mascata.
In practica, insa, observ o multitudine de oferte de internship, chiar de la firme mari, si nu pot sa nu ma intreb cum au reusit sa pastreze acest fapt intr-o forma legala. Si mai mult, poate ma puteti ajuta cu o idee: ce tip de contract poate exista intre parti?
Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Bursa privata si stagiu de practica Instantlife Instantlife Buna ziua, Bursele private sunt reglementate de L.376/2004 precum si de normele de aplicare aferente. Felul in care sunt definite le asimileaza burselor de ... (vezi toată discuția)
Student strain in practica la societate comerciala jaxyclick jaxyclick Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii. Am urmatoarea situatie. Societatea comerciala semneaza o conventie de practica cu o ... (vezi toată discuția)
Firma angajeaza student laura-jurist laura-jurist buna ziua o SC doreste sa angajeze un student, dupa ce acesta isi va termmina studiile. in acest sens decide sa ii plateasca o parte din costurile ... (vezi toată discuția)