avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... info privind permis strain
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

info privind permis strain

as vrea sa stiu daca exista vreo procedura legala sa imi pot recupera permisul de conducere strain dupa terminarea procesului.Stiu ca in ro se anuleaza pt conducere sub influenta alcoolica ,dar numai permisul romanesc dar cel strain nu.Procedura fiind ca il trimit la consulat si apoi in tara de destinatie,dar pt a nu mai fi trimis pina la consulat findca dureaza o vesnicie pina ajunge in statul emitent as dori sa stiu daca il pot ridica de aici din ro in urma definitivarii procesului.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 22:49, 30 Martie 2011
Primul aspect - nu ai dreptul la 2 permise, unul romanesc si unul strain. cind l-ai obtinut pe cel strain nu ai declarat pe proprie raspundere ca nu posezi nici un al permis? daca aveai unul romanesx atunci doar il preschimbi si nu obtii un al doilea permis.

in al doilea rind, sanctiunile ptr viteza si conducere sub influenta alcoolului sunt recunoscute si valabile in toata UE in baza Conventiei de la Viena din 1968 (sper sa nu fi gresit orasul :) )

deci intrebarea ta nu isi are un raspuns legal. cel mult poti intreba cind poti obtine un nou permis (cel romanesc fiind deja anulat) in tara respectiva,poate acolo gasesti conditii legale mai favorabile. In Romania poti obtine un nou permis dupa implinirea unui 1 an de zile de la raminerea definitiva a sentintei penale (daca primesti o suspendare a executarii pedepsei).
imi pare rau dar nu am specificat destul de clar si imi cer scuze.Nu detin doua permise de conducere ci doar cel italian.Stiind faptul ca daca era romanesc permisul era din start anulat,dar dat fiind faptul ca permisul este eliberat de o autoritate straina va trebuii sa fie trimis in tara de origine.Aici am vrut sa ajung cu intrebarea.DAT FIIND FAPTUL CA POLITIA VA TREBUII SA TRIMITA PERMISUL TARII RESPECTIVE NU AS PUTEA SA IL RIDIC EU DE AICI DIN ROMANIA LA FINELE PROCESULUI? Deja au trecut 4 luni si am trecut de faza de cercetari penale atit la pol cit si la procuratura deci urmeaza ca procuratura sa prezinte dosarul la judecatorie unde va mai trece inca pe atit pina va fi lasat in pronuntare.Dupa care alte citeva luni pina acesta va ajunge in tara de origine si alte citeva luni pina mi se va inapoia findca nu prevede sa fie anulat permisul ci doar statul pe tusa citeva luni.In fine tocmai de aceea vroiam sa stiu daca exista vreo cale sa il ridic eu de aici la sfirsitul si pronuntarea procesului.
Se pare ca nici dv nu ati inteles ca anularea permisului de catre instantele din Romania este valabila si in tarile comunitatii europene din cauza asta se trimite permisul in tara care l-a eliberat. Ce veti face acolo este treaba dv s-ar putea sa gasiti un fel de politist roman si sa va elibereze permisul inainte de termen.
este clar domnu av ca nu ne intelegem.eu va spun una si dv. incercati sa ma convingeti ca tutto il mondo e un paese(tot globul pamintesc este o singura tara)ceea ce este foarte clar ca nu.Fiecare tara are legile ei bune proaste asta este.
Ceea ce incercam sa cer ca ajutor era doar o informatie ceea ce se poate vedea si mai sus.Oricum va multumesc pt bunavointa de ami raspunde.
Cred ca permisul strain se restituie doar in situatia in care se suspenda permisul fara alte dosare.... dar dumneata esti cu cercetari penale, procuratura, judecatorie...

Si sa fie bine inteles, chiar daca ti se restituie, nu poti conduce.

Alte discuții în legătură

Predare permis conducere - cetatean roman rezident in strainatate daniel_dur daniel_dur Buna ziua, Sunt si eu intr-o situatie pe care se pare ca nu a mai avut-o nimeni pe aici, asa ca va cer in mod explicit ajutorul. In urma cu ceva vreme ... (vezi toată discuția)
Permis de circulatie spaniol retinut dadu_vlad dadu_vlad Buna...am si eu o intrebare...mi-a fost retinut permisul de circulatie spaniol in data de 27-02-2015 avand alcoolemia in aerul expirat de 0.58mg/l. Am primit o ... (vezi toată discuția)
Este legala retinerea permisului unui cetatean strain pe teritoriul romaniei? Rhona Rhona Vreau sa stiu si eu sigur daca este legal retinerea pasaportului unui cetatean strain pe teritoriul tarii noastre ,atat timp cat este in tranzit . Am intrebat ... (vezi toată discuția)