avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contribuabili mici sau mijlocii?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contribuabili mici sau mijlocii?

Salutare tuturor!

As dori sa stiu care sunt criteriile de trecere de la contribuabil mic la contribuabil mijlociu (administrat de municipiu, nu de sector, sa zicem).

Am impresia ca pina in 2011 criteriul se baza pe un singur indicator, insa in Dec.2010 a aparut Ordinul 2731/2010 in baza caruia, criteriul de baza (Art.1, alin.3, lit A) este un criteriu valoric agregat pe baza a 4 indicatori:

1. volumul obligatiilor fiscale datorate, declarate de catre contribuabili — 40%;
2. volumul veniturilor din activitatea de exploatare — 30%;
3. volumul cheltuielilor cu personalul — 15%;
4. volumul activelor imobilizate corporale si necorporale (total) — 15%.

Imi poate explica si mie cineva cum anume se calculeaza acest criteriu conform Ordinul 2731/2010 si cum se interpreteaza valoarea acestuia? #-o

Sau, mai simplu spus: cind devii Mijlociu din Mic ?

Ne-ar prinde bine niste exemple....


Multumesc anticipat,

Bosch

Alte discuții în legătură

Intreprindere mica sau mijlocie? nico75 nico75 Buna! Care sunt criteriile dupa care o societate comerciala se considera mica? Va rog sa-mi spuneti baza legala. Multumesc!:"> (vezi toată discuția)
Contribuabili mijlocii taie taie Buna ziua, Ma poate ajuta cineva in legatura cu Ordinul ANAF 2731/ privind organizarea activitatii de administrare a contribuabililor mijlocii, deoarece eu ... (vezi toată discuția)
Impozit profit MIV MIV sunt un srl platitor de impozit pe profit la trimestru si tva la luna. am depasit in septembrie 100.000 euro cifra de afaceri ( am calculat la cursul din ... (vezi toată discuția)