avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... OUG 34/2009 si lichidarea unui SRL
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

OUG 34/2009 si lichidarea unui SRL

buna ziua tuturor !

sunt administrator si asociat unic al unui SRL din Timisoara infiintat in octombrie 2007 si care pana in decembrie 2010 nu a desfasurat nici un fel de activitate (depunand declaratiile fiscale la ANAF pe 0)…. in 3 martie 2011 am inregistrat la ORC decizia de dizolvare iar astazi am fost la ANAF pentru ridicarea certificatului fiscal necesar parcurgerii celei de a doua etape a lichidarii/radierii SRL-ului…. insa mi s-a spus de la ANAF ca nu primesc certificatul deoarece, cu toate ca am declaratiile pe 0, datorez statului impozitul forfetar din 2 mai 2009 ajungandu-se in prezent a fi vorba despre suma de 3117 ron. evident nu am de gand sa platesc aceasta suma pentru ca acest impozit forfetar mi se par ilegal instituit. cum este posibil sa datorez ceva ce nu am declarat? cum este posibil sa nu fiu somata in vreun fel sau altul pana la aceasta data ca datorez aceasta suma? cum mi s-a permis sa depun declaratiile pe 0 daca ele erau eronate? intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. intentionez sa las firma sa “moara” de la sine, in sensul ca nu voi mai merge nici la ORC, nici la ANAF… exista vreun articol de lege care sa stipuleze ca firma se va radia din oficiu din Registrul Comertului daca dupa o amunita perioada de timp (de exemplu 3 luni) de la inregistrarea deciziei de dizolvare, eu ca administrator nu starui in sensul lichidarii/radierii, adica nu mai intreprind nici o actiune in acest sens?... daca da, se va face aceasta radiere cu sau fara penalitati in ceea ce ma priveste?
2. fiind vorba de SRL, eu raspund in limita capitaului social (500 ron) … eu nu am bunuri pe numele meu… daca statul ma executa silit pentru impozitul forfetar si nu are de unde sa se indestuleze, ce se va intampla?.... va ramane pentru tot restul vietii mele aceasta mentiune in certificatul meu fiscal eliberat pe persoana fizica?
3. ce ma sfatuiti sa fac?....

va multumesc pentru timpul acordat si pentru sfaturile pe care le astept cu nerabdare….

Alte discuții în legătură

Oug 34/2009 si lichidarea unui srl fooxxy fooxxy buna ziua tuturor ! sunt administrator si asociat unic al unui SRL din Timisoara infiintat in octombrie 2007 si care pana in decembrie 2010 nu a ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar tiberiu27 tiberiu27 Buna ziua. Am o firma din anul 2005 - fara activitate de atunci si pana in prezent. Nu am dus declaratiile la timp, am primit o amenda si un avertisment, iar ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl madalinavaleria madalinavaleria Buna ziua! Am un SRL infiintat in anul 2008. Nu am desfasurat niciun fel de activitate. Firma este pe 0. In 2009 firma a fost suspendata. In prezent pe ... (vezi toată discuția)