avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general introducerea unor produse in firma!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

introducerea unor produse in firma!

Am cateva produse pe care mi-as dori sa le vand prin firma mea. Nu am documente de provenienta pentru ele si nu stiu cum pot sa le inregistrez in contabilitate. Cineva mi-a spus ca v-a trebui sa fac un act de donatie firmei prin care urmeaza sa le vand si ca acesta va trebui incheiat la notariat, altcineva mi-a spus ca pot fi introdu-se in firma in regim de consignatie.
Va rog frumos sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez pentru a putea fi prinse in contabilitatea firmei!
Va multumesc mult,
Weekend placut!
Cel mai recent răspuns: lumifatu , utilizator 10:02, 19 Aprilie 2011
Asigurate in primul rand sa ai cond CAEN de activitate care sa iti permita sa faci asta.
Am codul CAEN corespunzator dar nu stiu cum trebuie procedat in continuare: merg introduse in firma in regim de consignatie? sau trebuie sa le donez firmei si sa inchei un document la notar?
faceti contract de vanzare-cumparare.
Faceti un borderou de achizitie. Acest formular :
-serveste ca document de inregistrare in gestiune a bunurilor cumparate de la persoane fizice
-document justificativ de inregistrare in contabilitate a valorii produselor cumparate
-este un document pentru justificarea sumelor primite ca avans (spre decontare) pentru achizitii sau pentru decontarea sumelor platite pentru achizitii.
Borderoul de achizitii se intocmeste in doua exemplare in momentul achizitiei bunului sau bunurilor respective de la persoane fizice sau producatori.
sunteti unic asociat?

legal se face contract de vanzare cumparare intre doua persoane diferite, probabil de aceea aveti nevoie de notar, eu va recomand VANAZAREA. SUCCES!

Alte discuții în legătură

Pe ce cont se baga prorata? analici analici Buna ziua Va rog pe ce cont se baga proratala exacutaia de lucrari .Va multumesc (vezi toată discuția)
Probleme cu cnpul gelu2 gelu2 Am un mic magazin pe Internet. Problema e ca dupa discutiile care au fost la recensamant, potentialii clienti nu prea vor sa isi dea CNPul, iar eu trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cnp si stampila pe factura Garname Garname Mai este obligatorie stampila si CNP-ul pe factura la incasare? Se poate consulta un exemplu al unei facturi completate corect si conform cu legislatia in ... (vezi toată discuția)