avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce articol se invoca la deschiderea succesiunii prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce articol se invoca la deschiderea succesiunii prin tribunal?

Buna ziua.

Intrebarea mea este cea din titlu.

Iar daca e vorba si de partaj, ce alt articol se mai invoca?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:59, 27 Iunie 2008
728 c. civ, 669 si urm. cod civ

se adapteaza la spetza


728 pentru succesiune

si 669 si urmatorul, pt partaj?

multumesc.
728 pentru iesire din indiviziune, nu e vorba de partaj la impartirea unei mosteniri...
Oricum, in functie de modul in care stau in fapt lucrurile, de cum se doreste impartirea (in natura etc.), mai sunt o serie de articole ce se pot invoca.
Astfel, nu exista un articol care se invoca in toate iesirile din indiviziune...
Deschiderea succesiunii nu se face prin tribunal ci prin decesul persoanei care lasa mostenirea... Pentru asta nu invocati nimic, omul moare singur, fara ajutor... Ceea ce doriti dv. este deschiderea dezbaterii mostenirii in instanta (nu in tribunal, ci la judecatorie).
Asa incat, sunt multe necunoscute de completat.
nu uitati ca acesta este un site de sfaturi juridice, nu de consultatii. eu v-am spus de unde sa cititi in codul civil ca sa gasiti articolele care vi s-ar potrivi. eu n-am de unde sa stiu cine si cum mosteneste in cazul dvs.

av. vasilescu
=D> bravo avlil, acest user chiar daca s-a exprimat gresit, noi intuim si intelegem ce doreste sa intrebe... chestia este ca e tare dificil sa pornesti la un proces, de unul singur-fara avocat, mai ales cand nu ai minime cunostinte de drept.

Alte discuții în legătură

Penal Maya P Maya P Buna seara, inainte de a merge la un avocat pt un caz in care un membru a familei a fost accidentat mortal, vinovatu avand si o alcolemie f mare, la ce ... (vezi toată discuția)
Avocat dedicat profesiei laurasimona laurasimona Buna ziua, 1. Cunoaste cineva un avocat in Bucuresti, care sa practice avocatura din pasiune si nu din interes? :) ( Nu vreau sa se simta nimeni ofensat ... (vezi toată discuția)
Avocat bun VerTrad1 VerTrad1 Va rog sa-mi recomandati un avocat foarte bun pentru un partaj problematic. Multumesc! (vezi toată discuția)