avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... On om care terorizeaza altii patru - ce se poate face?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

On om care terorizeaza altii patru - ce se poate face?

Buna ziua,

suntem intr-o perioada disperata...
locuiesc impreuna cu sotul meu, copilul in varsta de 1an si8luni, sora mea, mama mea si tatal meu in casa parintilor. Casa a fost a bunicii mele din partea tatalui si prin hotarare judecatoreasca in urma unui proces de uzucapiune este pe numele tatalui meu.

de cand ne stim traim intr-un calvar...de mici copii...este alcoolic si 10 luni din an este beat; ne terorizeaza verbal, ne da afara din casa, ne cere bani (nu lucreaza de forte multi ani), ne trimitea sa-i luam alcool (acum se duce singur beta cu masina), scandaluri, aruncat si spart diverse din casa, trezit noaptea...copilaria am trait-o cand cu el, cand la bunicii, cand cu chirie...nu am avut alta posibilitate sa ne mutam din motive financiare si de sanatate a mamei ( operatii timp de 10 ani tumoarea la stomac, taiat intestine, scos splina, ocluzie intestinala, fibrom uterin...)

am crescut, eu m-am casatorit si acum 7 ani ne-am mutat impreuna cu el, am renovat complet casa crezand ca va fi bine si se va schimba cum multi altii au reusit...a fost relativ pana a aparut copilul (inainte plecam de acasa in per de crizele de alcool si nebunie)(daca nici nepotica nu l-a schimbat nu cred ca mai exista alta cale) si a devenit insuportabil, bea din ce in ce mai des, tipa, urla de fata cu copilul, vomita prin casa, intra incalta, ne jigneste de cate ori ne vede fara a avea vreun motiv ; nimeni nu l-a jignit, nu l-a lovit, nu i-am spus absolut nimic, iar el gaseste tot felul de "motive" de cearta...toti vecinii si rudele il stiu; nu lucreaza, nu face absolut nimic in casa, decat fumeaza, bea si face scandaluri;
cand sunt perioadele de "repaus alcool" sunt lapte si miere toti - 2-3 luni pe an; nu se mai poate trai asa - mai ales cu un copil mic care nu poate creste intr-un astfel de mediu;

nu stiu cum ar trebui sa procedam: stiu ca noi,copiii nu avem nici un drept asupra casei, dar mama mea (este dobandit in timpul casatoriei, iar tot ce este facut in casa in ultimii 30 de ani s-a facut de mama, apoi de noi, copiii)???
vrem sa ne mutam cat mai repede cu chirie pentru ca ne-a terminat phsihic pe toti!
ne putam muta acum, si apoi sa intenteze mama divortul? poate vinde casa? cum sa facem?

multumim mult pentru rabdare si sfaturi!
Cel mai recent răspuns: Vallly , utilizator 14:49, 3 Mai 2011
Da, sa formuleze actiune de divort si partaj al bunurilor comune. In masura in care dumneavoastra ati investit personal bani in casa respectiva si aveti dovezi (facturi pe materiale, etc) puteti sa va recuperati banii. Apelati la un avocat. Va dura procesul...
Mihaela88 a scris:

Da, sa formuleze actiune de divort si partaj al bunurilor comune. In masura in care dumneavoastra ati investit personal bani in casa respectiva si aveti dovezi (facturi pe materiale, etc) puteti sa va recuperati banii. Apelati la un avocat. Va dura procesul...



Ar fi bine daca ar exista posibilitatea ca imobilul sa fie comod partajabil .
La fiecare scandal sau la violentele de orice fel pe care le-ar face tatal dvs ar trebui sa anuntati politia pentru a-l amenda contraventional , conform Legii nr.61/1991 .
Si aceste procese verbale ar putea constitui probe in divort , daca se va ajunge la solutionarea acestuia in instanta
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
din pacate nici mama nu are dreptul la casa, fiind un bun propriu al tatalui, mama are un drept de creanta pt ce au investit impreuna in casa.
dvs va puteti actiona in judecata tatal pt a va recupera investitiile pe care le-ati facut in casa.
dupa moartea lui veti mosteni aceasta casa, daca n-o vinde pe bautura pana atunci
oricum, nu aveti ce face decat sa va mutati , sa nu va cresteti copilul in acel mediu
acum am observat mai bine, casa a apartinut bunicilor din partea tatalui.
gi_jane2 are dreptate, mama dumneavoastra nu are dreptul asupra ei.
multumesc pentru raspunsuri!
:)
mama nu are nici un drept chiar daca tatal meu este proprietar prin hotarare judecatoreasca obtinuta acum 4 ani in urma uni proces de uzucapiune?

Alte discuții în legătură

Dacă mama este minora poate lua copilul ? Ycaaa Ycaaa Dacă mama este minora adică eu pot lua copilul cu mine ? Tata bea foarte mult este violent a făcut foarte multe scandaluri în casa de fata cu copilul în ... (vezi toată discuția)
Divort aby04 aby04 Buna ziua. situatia parintilor mei este asemanatoare cu cea a d-lui de mai sus. mama doreste sa divorteze dupa 30 de ani de casatorie pline de scandaluri, ... (vezi toată discuția)
Sunt într-o relație cu o fată de 15 ani, eu am 18. sunt împreună ... Bau01 Bau01 Sunt într-o relație cu o fată de 15 ani, eu am 18. Sunt împreună cu ea de 8 luni. Părinții fetei sunt divortati, iar tatal vitreg nu o suporta, bea, ... (vezi toată discuția)