avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiul verde de langa bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiul verde de langa bloc

Asociatia noastra are in spatele cladirii un spatiu verde unde cei de la etajele superioare vor sa puna un gratar si o masa. Problema este ca cei de la parter nu sunt de acord , desi e spatiu comun. Ce ar trebui facut in aceste conditii ? In ce conditii se poate sta pe spatiu verde (spatiu comun) chiar si cu o patura la soare ?
Va multumesc, Eneri
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:11, 13 Mai 2011
Vedeti ca nu prea e spatiu comun, nu e proprietatea membrilor asociatiei de proprietari ci apartine primariei.
In aproape 100% dintre cazuri, acest "spatiu comun" , nu apartine as. prop., ci al Consiliului Local - aceasta fiind prima problema.
In alta ordine de idei, proprietarii de la parter nu pot emite astfel de pretentii chiar in baza celor aratate mai sus.
Deoarece si in asociatia noastra avem astfel de "cazuri" , proprietarii de la parter emit astfel de pretentii deoarece, de obicei acestia sunt oamenii care ingrijesc pe toata perioada anului acel spatiu verde, planteaza flori, arbusti ornamentali, etc. care necesita o ingrijire aproape permanenta; nu extind discutia pentru ca, am senzatia ca ati inteles despre ce este vorba, insa dvs., asa la modul general, avti aceleasi drepturi ca si toti ceilati proprietari, mai ales ca doriti ca atunci cand va permite timpul si vremea sa intideti o patura si sa stati la soare.
Pana la urma este vorba de existenta unor relatii de buna vecinatate si intelegere; alte demersuri puteti face, desigur, chiar la Primarie sau CL, in proprietatea carora se afla acel teren...
cum va spus deja si colegul nostru, acela nu este un spatiu comun...:yes: spatiu comun este doar trotuarul de garda al cladirii ( 1m in jurul cladirii ), in rest oamenii pot sa foloseasca spatiul verde deoarece e spatiu public. Acestia pot fi trasi la raspundere de catre primarie, cei care administreaza spatiul public.In rest, petrecere frumoasa...:thumbup:
Ma scuzati ca nu am dat destule amanunte. Spatiul verde este cota parte a tuturor vecinilor, asa am cumparat. Cei de la parter au terase cu iesire spre spatiul verde si ei fac gratare pe acele terase dar nu sunt de acord ca noi cei de la etajele superioare sa iesim , sa stam macar la soare, desi platim impozit si pe acel teren. #-o .Astept parerile dvs. Eneri
Destul de ciudat ce sustineti. Sunteti sigur ca aveti cota indiviza si acolo?

Cam seamana cu asociatia mea, unde respectivele gradini sunt proprietate personala privata fiind legate de apartament tocmai prin acea terasa de iesire din apartamentul de la parter.

Desigur ca ROI-ul isi spune cuvantul la noi si nu sunt lasati sa faca gratare chiar daca sunt pe proprietate privata deoarece afecteaza totul pe verticala si nu numai.



Alte discuții în legătură

Zona verde teren cota parte indiviza DUMU DUMU Buna ziua. Locuiesc intr-o vila construita pe un teren privat proprietate a celor ce au construit nu a primariei. Vila este compusa din 4 scari, in total 12 ... (vezi toată discuția)
Proprietate exclusiva terasa parter in bloc de locuinte mircea bratu mircea bratu Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament la parterul unui bloc de locuinte nou construit. Apartamentul este format din 3 camere si o terasa ingradita cu ... (vezi toată discuția)
Gratar langa bloc, pe domeniu privat fabbydesign fabbydesign buna ziua. am o intrebare va rog, am cumparat un apartament in bloc nou, iar terenul din jurul blocului este privat si fiecare vecin are o cota parte din ... (vezi toată discuția)