avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... doi la suta din impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

doi la suta din impozit

Buna ziua
Stiu ca pot directiona doi la suta din impozitul pe venit catre anumite societati non profit sau alte categorii. Am citit mai multe si pe net si pe forum si sunt lamurit catre cine si in ce conditii. Intrebarea mea este alta: cat reprezinta mai exact acest doi la suta? S cel mai bine ar fi pe un exemplu: sa spunem ca venitul meu pe anul 2010 a fost de 10000 ron din care statul a oprit impozitul de 16% adica 1600 ron. Care este suma corespunzatoare pentru cei 2%?
Am intrebat la circa financiara si am primit doua raspunsuri diferite: 200 si 32; care este cel corect?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: faraC130 , utilizator 17:11, 31 Martie 2012
2% aplicat la 1600=32.
Multumesc. Ma gandeam eu ca nu pierde statul prea mult. Dar sunt buni si astia decat deloc.
Partea frumoasa e ca se aduna de la unul, de la altul. Dumneavoastra cand veti completa formularul 230 treceti doar datele asociatiei sau fundatiei dorite, nu treveti si venitul. Asta o face finantele preluand din ce a depus angajatorul dumneavoastra.
revin dupa o lunga perioada deoarece se apropie perioada pentru anul 2011 si am am probleme cu banii din 2010.
am verificat la asociatie si cei 2% din impozitul pe anul 2010 nu au fost virati in contul asociatiei.
1. unde si cum pot afla detalii despre acei bani si daca au fost trimisi sau nu?
2. care este termenul limita pana la care banii ar fi trebuit virati?
precizez ca banii au fost virati in contul asociatiei de proprietari unde locuiesc pentru a fi folositi la reparatii dar dupa cum am mentionat, pana la 31.12.2011 nu au fost virati
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
faraC130, utilizator
Puteti depune dumneavoastra o cerere pe legea 544 privind accesul la informatiile publice la Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului prin care solicitati sa va comunice in scris daca a fost virata suma corespunzatoare procentului 2% si cat reprezinta ea, catre asociatia ... conform solicitarii facute de dumneavoastra prin formularul 230 cu numarul .... din data de ....
Deci depuneti dumneavostra ca persoana fizica. Sa nu depuna asociatia pentru ca nu ii va spune daca persoana cutare a solicitat virarea catre acea asociatie.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Cum calculez cei 2% pe care sa-i virez unei asociatii? dacidaci dacidaci O persoana este angajata din Mai 2011 pana in Februarie 2011 cu un salariu de 800 ron brut. Din 29 Februarie are salariul de 700 ron brut. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
2% din impozitul anual valitinu valitinu Ajutati-va asociatia de proprietari, financiar, virati 2% din impozitul anual ! Daca nu aveti cont X-(sau nu vreti=D>, va dau contul AP 261 ... (vezi toată discuția)
Putem directiona 2% din impozitul pe venit catre asociatia de proprietari? Adriantot Adriantot Conform Codului Fiscal persoanele fizice pot directiona 2% din impozitul pe venit catre diferite organizatii neguvernamentale (asociatii, fundatii) prin ... (vezi toată discuția)