avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... IDENTITATE FALSA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

IDENTITATE FALSA

Daca un diriginte trimite in locul unui elev pe o alta persoana sa sustina teze,lucrari de control,etc.pentru a putea promova elevul ce munceste in strainatate ,de ce sanctiune e pasibil?Se incadreaza in infractiunea de fals de identitate,respectiv profesorul indus in eroare poate fi asimilat organelor/unitatilor din art.145?In acest caz infractiune a e comisa de persoana ce nu are calitatea de elev,insa trimisa fiind de catre dirigintele elevului adevarat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2011
ContSters173837, utilizator
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 22:42, 22 Mai 2011
Da, unitatile de invatamant pot fi asimilte sau se incadreaza in sfera unitatilor prevazute de art. 145.Drigintele care a trimis elevul are calitatea de instigator, in opinia me, iar elevul a comis falsul privnd identitatea.Si lucrarile respective sunt tot false si sunt nule din acest motiv.
Buna ziua,
Nu pot crede ca acel diriginte a putut gindi si pune in miscare o asemenea...nici nu stiu cum sa-i spun...ilegalitate. Nu inteleg care a fost miza,oare era constient la ce riscuri expune inca doua persoane?.sa mai spun ca datoria lui de dascal este sa formeze...oamenii?,nu cred ca mai are sens...
Am mai scris o data, a te prezenta la scoala sub alt nume nu este fals privind identitatea din moment ce notele pe care le primesti si celelalte aprecieri consemnate in catalog nu sunt fapte juridice. Falsul privind identitatea cere pe latura subiectiva ca prezentarea sa se faca in vederea unor consecinte juridice.

Alminteri, a spune dirigintei sa nu treaca absenta ca colegul Gigel a fost chemat la cancelarie cand el de fapt joaca fotbal in curte ar fi, nu-i asa, fals in declaratii (art 292 CP). Doar e o declarare necorespunzatoare adevarului facute unei unitati de la art. 145 CP.

Toata directia de gandire e absurda, faptele din interiorul scolii nu sunt fapte juridice. Puteti depune o sesizare la Inspectorat si atat, in opinia mea.
@eumarian, sa aveti dvs. dreptate? Fara a dori sa intru in contradictie, totusi , cum apreciati faptul ca falsul elev( caci userul ne spune ca cel care sustine tezele in locul celui care munceste in Spania , nu are calitatea de elev) , se prezinta si sustine niste teze, pentru care cel din Spania de fapt primeste niste note, aceste note fiind primite pe nedrept, iar notele vor produce consecinte, nu? juridice poate nu , dar el , in timp ce munceste acolo va promova si anul scolar, iar acest lucru il va ajuta sa sustina bac-ul si sa mearga la facultate poate.Iar ultimii 2 pasi nu ar fi posibili fara a promova anul in curs.Dar cum il promoveaza? are dreptul sa-si substituie o alta persoana? Nu cumva notele respective sunt obtinute fraudulos? Si ca atare tezele acelea sunt nule? Credeti ca toata problema tine doar de normele de la nivelul Inspectoratului scolar?
Personal, prefer sa gandesc si absurd uneori decat sa evit sa gandesc si sa vad lucrurile la modul simplist :)
Nu ma mai mir ca e plina tara de infractori,daca pana si cei care trebuie sa faca dreptate judeca totul in defavoarea celor vatamati.Sa nu mai vorbesc cate astfel de falsuri se comit la nivel de institutii superioare de invatamant,cu aprobarea decanilor si nimeni NU VREA sa stopeze acest fenomen. De aceea avem o tara de licentiati capsunari sau someri,si totusi.......lasam totul la aprecierea inspectoratului.....sau decanatului...ca deh.....acestia cu siguranta vor lua masuri drastice....doar incaseaza si ei miile de euro,ca domnul capsunar prefera sa dea 2000 de euro unui director sa promoveze,decat sa piarda contractul in strainatate si sa vina la scoala sa incaseze un 5 de mila(ca nu-l duce mai mult capul).
Dar chiar asa?!!!!!
Macar satisfaceti-mi curiozitatea,stimate domnule Marian si spuneti-mi SUNTETI JURIST?Daca raspunsul e afirmativ,imi pare rau ca am avut catusi de putina incredere in justitia romana.
Si daca asa se interpreteaza legile ,inclin sa cred ca e mai bine sa inchizi ochii la ilegalitatile pe care le vezi,decat sa le sesizezi organelor abilitate,care in final te vor scoate vinovat tot pe tine..cel care ai vrut sa lupti cu o caracatita mafioata din invatamant.
Multumesc tuturor pentru pareri.

Alte discuții în legătură

Substituire de persoana ionmircea ionmircea Am urmatoarea problema: Predau la o clasa de seral, iar unul dintre elevii mei nu a frecventat cursurile de cand a inceput anul scolar. Ieri seara, in sala de ... (vezi toată discuția)
Dilema nicki nicki Problema mea este urmatoarea: Sunt profesor, iar la una din clasele la care am predat, dirigintele, fara a avea acordul meu verbal sau scris, inainte de ... (vezi toată discuția)
A fost comisa vreo infractiune? Lauramoro Lauramoro Buna ziua, Va prezint pe scurt problema:un director de scoala obliga profesorii unei clase sa promoveze toti elevii, indiferent de numarul de absente sau de ... (vezi toată discuția)