avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societatile comerciale si dreptul
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societatile comerciale si dreptul

Buna ziua! Se poate crea o societate comerciala avand ca obiect de activitate, o activitate in domeniul dreptului sau cat mai apropiat de acesta??
Numai daca va avea ca obiect consultanta in management ... pentru activitati juridice nu se pot constitui astfel de societati , in acest sens s-a pronuntat ICCJ - Sectiile Unite prin Decizia nr.XXII/2006 , si anume : În aplicarea dispoziţiilor art. 46 alin. (1) din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, stabileşte:

Cererile de autorizare a constituirii şi de înmatriculare a societăţilor comerciale de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică sunt inadmisibile.


Bine inteles. Forma ceea mai uzuala este societatea civila de avocati sau de notari sau de alte configuratii. Aceasta este forma cea mai putin birocratica.

Bineinteles se poate crea si o SRL sau SA, care va trebui sa aiba angajti persoane din domeniu, avocati notari, consilieri juridici. Societatea preia cazurile, salariatul o rezolva, si la sfarsitul lunii primeste salariul si bonusurile.
Dar aceasta forma este mai complicata, cu mai multa birocratie.

In conditiile existentei legii care interzice aceast societate comerciala, cea ce am postat nu mai are importanta.

Desi practica in toata lumea permite ambele forme descrise de mine:
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
kappauser, utilizator
Dar cu ce e diferit un SRL sau SA fata de celelalte societati comerciale? De ce in aceste cazuri consilierii juridici pot asista sau oferi consultanta juridica iar in celelalte cazuri nu?
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
Iulian81, utilizator
Nu se pot infiinta societatii comerciale indiferent de tipul acestora care sa aiba ca obiect de activitate : activitati juridice. In acest sens s-a pronuntat ICCJ - Sectiile Unite prin Decizia nr.XXII/2006
[ link extern ]
Daca sunt interzise atunci de ce inca exista atatea SRL-uri pe 6910 ??

Alte discuții în legătură

Mediator si pfa mitan1989 mitan1989 am un pfa cu activitate de consiliere financiara caen 7022,am urmat cursurile de mediator, intrebare--------la registrul comertului mi s-a spus ca nu pot fi ... (vezi toată discuția)
Tarife traduceri lucry lucry tocmai am obtinut autorizatia de traducator pt limbile engleza si franceza, insa nu stiu ce preturi se practica in acest domeniu ca si PFA???? Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Inregistrare consilier juridic la registrul comertului Simona Popa Simona Popa Buna ziua, Am o nelamurire cu privire la care nimeni nu m-a putut lamuri pana acum. Aşa ca, am rugamintea la Dvs., daca ştiti, sa ma luminati şi pe mine. ... (vezi toată discuția)