avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prescriere amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prescriere amenda circulatie

Buna ziua,


Am primit in data de 21.06.2011 o instiintare de plata de la primarie in legatura cu doua amenzi de circulatie primite in data de 04.05.2010 si respectiv 07.05.2010. Intrebarea mea ar fi daca aceste amenzi se mai prescriu atata timp cat instiinarea am primit-o dupa un an de zile.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 13:13, 16 August 2011
Nu va recomand sa asteptati prescrierea amenzilor pt ca se gasesc alte mijloace de a va prelungi termenul si intre timp va veti lovi de nenumarate ori de adm financiara care va solicita plata restanta ba chiar orice plata pe care o veti incerca, orice document solicitat la adm financiara va fi conditionat de plata acestor amenzi si a penalizarilor respective.
Amenzile se prescriu in cinci ani de la sfarsitul anului in care au fost aplicate.
Intrebarea mea este daca exista vre-un act normativ care inlatura acest termen de prescriere de 5 ani , in vigoare in momentul de fata?


Cazul meu: primesc notificare de la primarie acum, datata 7 02 2011 in care imi apare in afara de impoziteele datorate (masina,etc) o amenda rutiera din 24 09 2005.
Cum chitanta de plata a amenzii nu o mai am mi s-a cerut de catre contabila de la primarie extras de cont de la trezorerie unde bineinteles ca mi s-a spus ca banii s-au dus direct in contul primariei si ca ei nu gasesc nimic inregistrat pe numele meu,in schimb un functionar din trezorerie mi-a cerut copie dupa pr.verbal de la primarie sa vaza data exacta...si tot asa...la primarie contabila numai era...etc

In mod normal ,daca s-a prescris, as scapa de bataia de cap,dar un functionar principal dela primarie mi-a zis ca nu se mai prescriu amenzile...deci? sa ma mut din romania sau ce sa fac?
Va spun eu cum se repune termenul:
Plateste cineva 1 leu in contul amenzii dumneavoastra.
De multe ori chiar functionarul in cauza, din simplul motiv ca i s-ar imputa.
Si o luati de la capat cu termenele.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
giv, utilizator
Eu amenda am platit-o la timpul respectiv.Intrebarea mea era daca exista un act normativ mai recent care inlatura prescrierea amenzilor, asa cum imi spunea functionarul de la primarie;
nu vreau sa umblu de la primarie la trezorerie sa dovedesc cu acte ce am platit acum sase ani daca amenda s-a prescris

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie dupa 13 ani nichi4u nichi4u Buna ziua.Am primit zilele trecute un titlu executoriu + somatie pentru o amenda \"neplatita\" din anul 2003.Eu nu imi aduc aminte nici cand am luat amenda si ... (vezi toată discuția)
Amenzi circulatie neplatite Ali_Cipi Ali_Cipi Buna ziua! Sotul meu are 4 amenzi de circulatie neplatite, una din 2009 si trei din 2011. Acestea nefiind platite la timp, am uitat de ele. ZIlele trecute ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - prescriere amenzi ratb AndreeaIancu23 AndreeaIancu23 Am si eu nevoie sa stiu daca si dupa cat timp se prescriu amenzile RATB si cu ce ma poate afecta daca nu le platesc deloc. Multumesc frumos. (vezi toată discuția)