avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contopire dupa eliberarea conditionata, se poate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contopire dupa eliberarea conditionata, se poate?

Buna ziua,
As avea si eu o nelamurire, si anume: daca o persoana se afla acum in executarea unei pedepse de 4 ani, pentru o fapta de inselaciune, iar in timpul asta i s-a mai deschis un dosar pentru o fapta anterioara condamnarii, si concurenta faptei pentru care are pedeapsa, (dar care se judeca foarte greu) daca in martie implineste termenul de eliberare condionata, si dosarul nou nu este solutionat, ce se intampla atunci?
Vine acasa pentru ca a fost eliberat dar cand se incheie dosarul trebuie sa fie din nou in arest chiar daca a executat pedeapsa pentru fapta concurenta?
Va rog sa imi raspundeti "avizat"!

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
nans, utilizator
Potrivit art.36 cod penal, daca infractorul condamnat definitiv este judecat ulterior pentru o infractiune concurenta, se aplica dispozitiile art.34 şi 35 cod penal, pedepsele se vor contopi si se va dispune executarea pedepsei rezultante, din care se va scadea perioada executata, emitandu-se un nou mandat de executare .Daca pedeapsa rezultanta este de 4 ani sau mai mare şi deja persoana este liberata conditionat, va fi din nou incarcerata, fiindca pedeapsa nu se considera executata (ci doar fractia obligatorie de 2/3).
Multumesc frumos,
Deci este cazul sa facem ceva sa grabim dosarul mai ales ca nu se face nimic la el!!
Si asa, dat fiind faptul ca este incadrat la regim deschis si avand acest dosar deschis nu se poate "bucura" deloc de beneficiile acestui regim!
#-o
popescu clara a scris:

.Daca pedeapsa rezultanta este de 4 ani sau mai mare şi deja persoana este liberata conditionat, va fi din nou incarcerata, fiindca pedeapsa nu se considera executata (ci doar fractia obligatorie de 2/3).


Nu inteleg de ce ar trebui sa intre din nou? Daca se aproba cererea de contopire nu inseamna ca ii ramane pedeapsa de patru ani de executat si ca din ea trebuie sa execute 2/3? de ce sa i se anuleze eliberarea? pentru ca dnii de la parchet tin dosarul de 2 ani pentru a nu face nimic la dosar?
Nu tot 2/3 din patru ani ar trebui sa execute?
#-o
Pedeapsa de executat este aceea de 4 ani si nu 2/3 din pedeapsa de 4 ani, liberarea condiţionata nu este obligatorie, de ea beneficiaza cei care indeplinesc conditiile prev.de art.59 cod penal, si anume: executarea a cel putin 2/3 din pedeapsa,staruinta in munca, daca este disciplinat si da dovezi temeinice de indreptare.
popescu clara a scris:

Pedeapsa de executat este aceea de 4 ani si nu 2/3 din pedeapsa de 4 ani, liberarea condiţionata nu este obligatorie, de ea beneficiaza cei care indeplinesc conditiile prev.de art.59 cod penal, si anume: executarea a cel putin 2/3 din pedeapsa,staruinta in munca, daca este disciplinat si da dovezi temeinice de indreptare.


Nu cred ca imi raspundeti mie pentru ca ceea ce imi spuneti nu are legatura cu ceea ce am spus eu...daca ar iesi conditionat in martie ar insemna ca a intrunit conditiile eliberarii conditionate, nu?
Intrebarea era de ce ar fi nevoie sa re-intre in pnt daca i se aproba cererea de contopire si pedeaspa din noul dosar nu ar depasi-o pe prima (4 ani)?
4 ani pedeapsa-executati 2/3= ce ar mai executa daca i s-a aprobat cererea de eliberare conditionata?
Daca nu stiti sa imi dati un raspuns clar ca "buna-ziua" va rog respectuos sa nu mi-l dati!
Daca totusi imi raspundeti corect si nu imi dau eu seama imi cer scuze, dar nu mi se pare!

Alte discuții în legătură

Transfer condamnat florin_tzache florin_tzache daca o pers este condamnata in italia si el are un mandat de executare definitiva in romania,poate fi transferat din italia in romania si sa se faca contopire ... (vezi toată discuția)
Computare dupa contopirea pedepselor cu inchisoarea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Avem asa : 1 ) Condamnare definitiva in anul 2007 pentru o fapta din 2007.Sentinta nr 1 / 2007.Pedeapsa 3 ani. 2 ) Condamnare definitiva pentru fapta ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare, contopire, eliberare conditionata Gherman Adrian Gherman Adrian Buna ziua , am un proces pe rol voi fii condamnat sigur cu executare faptele sunt din 2008- 2012, eu am fost condamnat in 2014 definitiv la 3 ani 6 luni in ... (vezi toată discuția)