avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare casa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare casa

In legatura cu asigurarea casei am o nelamurire. Am citit undeva pe net ca nu se despagubesc inundatiile din ploaie. Cum vine asta ca eu nu inteleg. Eu stiam ca debitul apelor creste doar in urma unei ploi . Ma poate lamuri cineva pt ca ar trebui sa fac asigurarea maine si in cazul casei mele singurul pericol ar putea fi inundatia in urma unei ploi puternice.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 21:48, 6 August 2011
Una este o ploaie puternica ce afecteaza cateva locuinte si inunda curti,pivnite,etc si alta este inundatia la care se refera orice asigurator incadrata la "calamnitati naturale" si care este definita prin inundarea bunului asigurat de catre un rau deversat din albie in urma cresterii debitului cauzat de ploi torentiale.Va sfatuiesc ca atunci cand asigurati casa sa specificati in asigurare,la sectiunea "calamnitati naturale": "vijelii,furtuni,caderi de grindina,tornade si chiar ploi torentiale".
Unele societati de asigurare au rubrica speciala in cererea chestionar in acest sens. Isi pot rezerva dreptul de a nu acorda despagubiri daca imobilul se afla intr-o zona inundabila.
Livica a scris:

In legatura cu asigurarea casei am o nelamurire. Am citit undeva pe net ca nu se despagubesc inundatiile din ploaie. Cum vine asta ca eu nu inteleg. Eu stiam ca debitul apelor creste doar in urma unei ploi . Ma poate lamuri cineva pt ca ar trebui sa fac asigurarea maine si in cazul casei mele singurul pericol ar putea fi inundatia in urma unei ploi puternice.
Va multumesc!

Daca va referiti la polita obligatorie PAD, - asa este! Adica nu se despagubeste decat dauna provocata din inundatia terestra, si daca locuinta/constructia are autorizatie de constructie, nefiind amplasata in albia inundabila a raului megies.
La polita facultativa, cititi riscurile asigurate, exceptiile(cand si ce nu se despagubeste) si puneti intrebarile sau faceti solicitarile necesare unei polite care sa acopere toate riscurile la care va simtiti amenintata.(inclusiv raspundere civila, accidente persoane,avarii instalatii, etc)
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
nucu$, utilizator
Va referiti la riscurile de dezastre. Nu se despagubesc decat inundatiile catastrofale produse de iesirea din matca a unui rau din zona respectiva. E adevarat ca debitul unui rau creste ca urmare a ploilor torentiale dar nu este obligatoriu sa ploua in zona unde aveti locuinta ci undeva in amonte si sa produca umflarea raului care sa iasa din matca si sa inunde in aval.
Stimate utilizator stai linistit ca nu ne despagubeste nimeni cu nimic.Am citit foarte mult despre asigurari in ultima vreme si am ajuns la concluzia ca nici nu merita facute sunt o jecmaneala.Cred ca vei fi despagubit doar daca-ti inghite pamantul casa sau te-a omorat vreo masina dar sa nu ti se poate imputa nimic.Erau de forma pe vremea raposatului ssi asa au ramas #-o#-o

Alte discuții în legătură

Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)
Definitia "inundatie" din punctul de vedere al asiguratorilor SOLUTII PERSONALIZATE SRL SOLUTII PERSONALIZATE SRL Salut, de curand am incheiat o polita de asigurare \"CASASIGURA PLUS\" la ASTRAONLINE. \"Polita de asigurare de baza a locuintei CasaSigura Plus este ... (vezi toată discuția)
Asigurare house la garanta maria tudorita maria tudorita Ziua buna, am cumparat o garsoniera cu credit imobiliar de la Alpha, cu asigurare de la Garanta. Asigurarea e obisnuita , zic eu, tip House. ieri m-a ... (vezi toată discuția)