avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea contractului de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea contractului de munca pe perioada concediului de maternitate

Buna!Ma aflu intr-o situatie destul de delicata deoarece peste cateva luni voi intra in concediu de sarcina si lauzie,iar pe la jumatatea acestuia mi se va incheia CIM deoarece este pe o perioada determinata.Mi s-a spus ca dupa incheierea contractului nu voi mai putea fi platita deoarece practic nu mai exista niciun angajator.Intrebarea mea este "cine ma va plati pana la terminarea concediului de sarcina si lauzie?"si nu stiu daca voi mai putea ramane acasa in concediu de ingrijire copil,avand in vedere ca exista perioada in care nu am CIM.Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 9 Noiembrie 2010
doamna, dar mai cititi si dvs. codul muncii !!! nu mai credeti tot ce vi se spune........
pe perioada concediului de maternitate contractul de munca se va suspenda. va fi activ abia dupa ce terminati concediul si dupa cei 2 ani pentru crestere copil.
deci nu va poate inceta contractul in timpul concediului prenatal, postnatal sau de crestere copil.
zilele care au mai ramas pana la expirarea contractului vor incepe sa decurga abia dupa ce inceteaza motivul suspendarii.
cascati ochii ca sa nu cascati punga.........
C.i.m incheiat pe durata determinata inceteaza de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat, daca partile nu decid prelungirea termenului de valabilitate.

Iar daca stam si citim bine dispoyitiile Codului muncii, se poate decide in anumite cazuri incetarea sau desfacerea c.i.m. si in cazurile mentionate de dvs dna namiru.
imi puteti preciza in baza carui articol poate avea loc incetarea cim in situatia data?

Contractul individual de muncă încetează de drept la data expirării termenului contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată - art.56 lit.j C.mun.

Prevederile referitoare la cazurile in care nu se poate dispune concedierea salariatilor nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii - art.60 alin.2 C.mun.

Lucrez in invatamant si sunt pe un post de suplinitor valabil doar pana la data de 11.12.2008.La aceasta data urmeaza sa se intoarca titularul.Iar eu voi fi abia la jumatatea concediului de sarcina pt ca urmeaza sa nasc pe 27.12.2008.Deci nu stiu ce se va intampla dupa perioada expirarii contractului cu scoala respectiva.Din pacate nu cunosc foarte bine legile si de aceea am apelat la d-voastra.

Alte discuții în legătură

Concediu de cresterea copilului mynoady mynoady Buna seara. Va rog sa ma lamuriti in privinta procedurii de obtinere a concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani. Sunt angajata cu ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim pentru cresterea copilului BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT acum doi ani unei angajate X i s-a intrerupt CIM pentru cresterea copilului. In aceasta perioada firma a angajat o alta persoana Y cu CIM pe periada ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata si maternitatea m_olga m_olga Buna, Incepan cu data de 04.02.2012 am intrat in concediu pentru crestre copil, 2 ani,insa in data de 14.04.2012 contractul meu de munca expira. Ce se va ... (vezi toată discuția)