avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozite de platit pentru acord/conventie civila
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozite de platit pentru acord/conventie civila

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
O persoana fizica (nu PFA) urmeaza sa incheie un acord cu o societate comerciala. Obiectul consta in diverse servicii de promovare pe un blog personal a unei manifestari organizate de societatea respectiva. Pentru promovarea evenimentului persoana semneaza cu societatea un acord de colaborare prin care va primi x lei. Acest venit nu este principal.
Se pune intrebarea: ce repercursiuni fiscale are acest fapt pentru persoana fizica? 1. Se va retine 10% la sursa, fiind considerat conventie civila (daca mai este de actualitate)? Si atat? Sau mai trebuie platit si de catre persoana ceva?
Sau 2. Persoana va declara venit si va plati 16% catre bugetul de stat?

Multumesc mult pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii sau conventie civila intre un srl si o persoana fizica crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog mult sa ma ajutati. Am un SRL si doresc sa angajez o persoana pentru executarea anumite lucrari de instalatii. ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari-servicii - in ce conditii? karanna karanna Buna ziua, am tot incercat sa aflu din diverse surse (inclusiv de la Finante) in ce conditii pot face contracte de prestari-servicii cu persoane fizice ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii sau contract civil vali7111 vali7111 Buna ziua. Care este difereta intre un contract de prestari servicii si un contract civil Aceste contracte se incheie intre o persoana fizica (nu PFA) si o ... (vezi toată discuția)