avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat

Pt. alcolemie 0.78 pe ce perioada se suspenda permisul?
daca e vb de o alcoolemie in sange, 3 luni il aveti suspendat sau 4, daca nu dati retestare
Depinde daca este in alcoolemia in aer sau in sange . daca este in aer inseamna ca in sange e dublu. Ia-ti gandu de la permis 1 an 2 . Dar daca este in sange 0,78 scapi cu 3 luni si multa bataie de cap .
totusi au trecut 6 luni si nu s-a primit nici un raspuns, oare ce o fi?
i s-au recoltat probe de sange, aici cred ca e 0.78!
Daca 0,78 la mie este rezultatul etilotestului atunci proba biologica va depasi cu mult pragul minim admis pt contraventie si veti intra in infractiune moment in care va fi un dosar penal chiar cu suspendare dar care automat va anula permisul de conducere. Daca nu vi s-a facut si proba biologica atunci posibil o suspendare de 90 de zile. Daca se anuleaza atunci il puteti obtine doar dupa trecerea unui an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti prin sustinerea unui examen exact ca pt obtinerea initiala. Daca ramane numai suspendarea atunci va trebui sa sustineti o proba de examinare la care sa raspundeti la 13 intrebari din 15 dar permisul nu-l puteti primi mai devreme de 30 de zile.

Alte discuții în legătură

Legislatie rutiera dessa dessa In cazul in care am avut o alcolemie 0,73 alc.pur in aerul expirat si sa intocmit dosar penal,pot sustine reexaminarea,pana la solutionarea dosarului in ... (vezi toată discuția)
Luat permis pentru alcool! lidicut lidicut Daca mi se retine permisul pentru alcool,in etilotest a iesit pesate o,4,nu este un termen pana cand trebuie sa primesc un raspuns? (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)