avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sechestru asigurator...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sechestru asigurator...

..in speta avem un bun ipotecat cu vreo 3 ipoteci in favoarea unei banci...apoi se dispune de organul de urmarire penala un sechestru asigurator... se inscrie ulterior ipotecilor in cf...creditorul(banca)incepe executarea silita...potentialii cumparatori se retrag intrucat exista sechestrul cu atat mai mult cu cat acest sechestru indisponibilizeaza bunul...am vazut o speta prin care se respinge cererea de ridicare a sechestrului si in care se precizeaza ca in caz ca se dispune condamnarea inculpatului , valorificarea bunului in baza sechestrului are prioritate fata ipotecile conventionale chiar daca s-a dispus pt garantarea recuperarii pagubei produse prin infractiune unui tert...deci tertul este preferat fata de o banca desi ambele interese ocrotite sunt private...ciudat?...
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
ContSters4579, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 10:46, 19 Septembrie 2011
AM O SPETA ASEMENATOARE...BANCA NU L-A EXECUTAT DESI AR FI PUTUT SA O FACA DE 3 ANI....SI NU VA PUTEA PINA LA RAMANEREA DEF. SI IREVOCABILA A SENTINTEI...TOTUSI NICI PARTEA VATAMATA NU POATE SOLICITA EXECUTAREA BUNULUI AIND IN VEDERE IPOTECA DE RANG I A BANCII.....E LA MIJLOC
Ciudat , @ovi_dragomir. De ce s-ar acorda prioritate platii pagubei unei tert , ar fi acesta un privilegiu, cata vreme ipotecile erau inscrise anterior , ori , cum se spune ,,primul in timp, primul in drept,, .
Nu am idee cum ar fi posibil, dar bancile trebuie sa ,,se indestuleze ,, cu prioritate si poate mai ramane si tertului vatamat ceva B-)
Oricum , sa ne anunti si pe noi cum se termina ...
am intalnit o speta asemenatoare insa bancile in calitatea lor de creditori au avut intaietate la recuperarea creantelor.
ptr ca se poate presupune ca bunul poprit chiar de banca , in cazurile penale, sa faca obiectul material al infractiunii

Alte discuții în legătură

Ipoteca imobil+ sechestru asigurator imobil ektcib ektcib buna ziua, am un contract de executie lucrari care este garantat cu un contract de ipoteca de \"grad I, precum si interdictia de instrainare, grevare si ... (vezi toată discuția)
Pot sa vand un imobil sechestrat si ipotecat? nihil nihil Am instrituit sechestru asigurator prin intermediul instantei asupra unui imobil. Ulterior un imprumut a fost garantat cu acest imobil si a fost ipotecat. ... (vezi toată discuția)
Vanzarea imobilului ipotecat. ma pot folosi de prev.art.1790 c.civ. ? ContSters40598 ContSters40598 Ca si creditor am un drept de ipoteca legala (luat in cursul unui proces penal) asupra unui imobil. Ipoteca a fost transcrisa la registrul de CF. Ulterior ... (vezi toată discuția)