avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... urgent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

urgent

Am si eu o problema sotul meu a aparat copilul batut de un alt baiat de 12 ani luandu-l pe acela de urechi si despartindu-i, iar eu au venit la usa cu 3 persoane vrand sa-l baata pe sotul meu si s-au luat la bataie.Ei au depus reclamatie ca le-am batut baiatul, iar noi ca au intrat se ne bata.Acum politia a spus sa ne retragem reclamatia dar cealalta parte nu vrea sa si-o retraga Si ca ne va chema la proces, ce putem face in cazul asta sa ne retragem acuzatia sau sa mergem la proces?Ce crede-ti ca s-ar putea intampla?:sorry:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:52, 8 Septembrie 2008
Art. 180
Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda. Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. Fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mult de 60 de zile, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
Daca fapta a produs vreuna din urmatoarele consecinte: pierderea unui simt sau organ, incetarea functionarii acestora, o infirmitate permanenta fizica ori psihica, slutirea, avortul, ori punerea in primejdie a vietii persoanei, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 10 ani.
Nu s-a produs nicimic din cele mentionate copilul nu a patit nimic, dar mama copilului doreste sa ajunga la proces cu noi cu toate ca au incercat sa-si faca dreptate singuri intrand abuziv in casa.Si in urma reclamatiei care si eu i-am facut-o ce se poate intampla , ar trebuii sa-mi retrag reclamatia sau nu?
Daca ei nu o retrag ei sa nu retrageti nici voi plangerea.Daca doar l ai luat de urechi s ar pute sa :Art. 181
Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia din valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita in mod vadit de importanta, nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.
La stabilirea in concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de imprejurarile in care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului. SAU pentru ca totusi e copil o sa primesti amenda administrativa
in asemenea cazuri in practica se sare peste detalii si se da amenda ambelor parti pentru tulburarea linistii publice,asta daca nu a iesit cineva prea rau sifonat
altadata sa lasati copii in pace ei se cearta ,se bat si peste 5 minute se impaca
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri.
ei pot face inchisoare pentru violare de domiciliu
Aveti grija ce scrie politistul sa nu tina cu ei

Alte discuții în legătură

Articolul 180 c.pen. dragomir_irina dragomir_irina Procesul meu penal s-a incadrat sub Articolul 180, Codul Penal. Prin urmare as dori sa aflu detalii cu privire la acest articol. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Vatamare corporala georgiana-m georgiana-m In urma cu o luna am avut un conflict cu familia sotului meu mai exact cumnatul si soacra mea unde a iesit cu bataie eu avand 4zile de ingrijire si sora mea ... (vezi toată discuția)
Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)