avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL-D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL-D

Buna ziua,
Am si eu o intrebare...vreau sa-mi fac un SRL-D, dar sunt deja asociata la o alta firma, deci m-am gandit sa-l fac pe numele unei prietene. Dar ea nu vrea sa fie implicata sau trasa la raspundere pentru ce se va intampla in firma. Asa ca m-am gandit sa mergem la un notar sa faca o imputernicire prin care imi transmite mie toate drepturile si obligatiile. Voiam sa va intreb daca e legal si daca in felul acesta a nu va fi trasa la raspundere pentru nimic din ce voi face eu in firma. Daca nu e in regula, va rog imi dati dumneavoastra o idee...
Cel mai recent răspuns: hmadalina , utilizator 21:45, 1 Octombrie 2011
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 103 din data de 9 februarie 2011 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri. Ceea ce doriti dvs. sa faceti nu este in litera si in spiritul legii.
buna seara,
Mi-am infintat SRL-D in aprilie, de atunci societatea nu a avut angajati. Astazi am angajat un vanzator, acesta fiind necalificat cu un salariu brut de 720 de ron. As dori sa stiu cum va trebui sa depun in continuare declaratiile salariale, stiind ca am voie sa angajez 4 persoane dupa care nu platesc contributiile sociale daca au un salar mai mic decat mediu. Oare se depune cu 0 sau va trebui sa platesc contributiile apoi sa recuperez banii? Daca stie cineva va rog sa ma ajutati.
Se depun cu zero.
Atentie - numarul minim de norme intregi angajate este 2 - deci, la finalul anului, media lunara pe lunile cu activitate tb sa fie de 2 norme intregi.
Nu am inteles...eu mi-am infintat SRL-d-ul in aprilie, in iunie am facut doar achizitii de marfa, iar in iulie am avut si vanzari, eu ca si administrator stand la magazi...in 15 septembrie am angajat un vanzator. Trebuie ca pana la sfarsitul anului sa mai angajez 1 sau 2 persoane ca media angajatilor cu norma intreaga sa fie egala cu 2 pt lunile cu activitate? Si daca nu ce se intampla? Eu ca si asociat unic-administrator, am voie sa ma angajez?
Va multumesc mult!
Eu am intrebat de aceasta problema direct la Bucuresti. Mi s-a raspuns ca, la sfarsit de an fiscal, se face bilantul si media de norme intregi trebuie sa fie 2 PE LUNILE CU ACTIVITATE. Daca nu, va pierdeti calitatea de SRL-D, ceea ce implica si o returnare catre Stat a tuturor beneficiilor. Dvs ca si administrator va puteti angaja, bineinteles.
Aveti grija - trebuie sa luati in considerare lunile iunie, iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie.

Alte discuții în legătură

Srl-d cordis claudia cordis claudia Va rog sa-mi spuneti care sunt contributiile pe care le plateste un angajator srl-d pentru un angajat cu salariul minim pe economie si comparativ un srl normal (vezi toată discuția)
Srl-d alinafay_bv alinafay_bv Revin cu o alta problema ptr srl-d, deoarece cei de la AIPPIMM nu ma prea lamuresc -dati-mi un raspuns exact: -am un srl-d cu 2 salariati(unul cu 8 ore, ... (vezi toată discuția)
Salut. pentru infiintare srl-d care e procedura? zorila adrian zorila adrian am si eu o intrebare?Daca imi deschid SRL D trebuie sa am neaparat proiect si care sunt pasi pe care trebuie sa i parcurg. (vezi toată discuția)