avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Fila CEC introdusa la plata dupa intrarea societatii ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Fila CEC introdusa la plata dupa intrarea societatii emitente in insolventa.

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema ;
SC X SRL lasa ca garantie lui SC Y SA pentru materiale furnizate o fila CEC in alb , urmand ca Y sa introduca fila la plata la un termen care se va stabilii de comun acort intre cele doua firme (intelegere verbala).
In 17.08.2011 S.C. X S.R.L. intra in insolventa .
In 13.09.2011 S.C. Y S.A. depune la plata fila CEC ,
in 14.09.2011 banca refuza plata pentru lipsa disponibilitati ,
in 15.09.2011 S.C. X S.R.L. instiinteaza prin fax pe S.C.Y S.A. ca nu are disponibilitati si roaga pe aceasta sa nu introduca la plata CEC-ul ,
in 17.09.2011 S.C. X S.R.L. este instiintata de banca , ca are un CEC refuzat la plata . Intrebare : administratorul S.C. X S.R.L. a savarsit vreo infractiune ? avand in vedere ca
dupa data de 17.08. 2011 a fost numit un administrator judiciar.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
200360PIM, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 15:20, 27 Septembrie 2011
Nu, administratorul nu a savarsit nicio infractiune. Savarsea infractiune daca lua marfa de la dumneavoastra si va inmana fila de CEC dupa ce intra in insolventa.
Trebuie sa va inscrieti la masa credala cu suma respectiva.
faptul ca CEC-ul nu are acoperire , nu atrage raspunderea penala si materiala a administratorului S.C. X S.R.L. ?
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
200360PIM, utilizator
In mod normal ar trebui sa fie tras la raspundere pentru inselaciune, insa procurorii in general se feresc sa inceapa urmarirea penala doar pentru o fila CEC fara acoperire. Se incepe urmarirea penala daca societatea a emis mai multe file CEC fara acoperire. Puteti face plangere penala la politia economica.
succes
CEC-ul a devenit fara acoperire in 13.09.2011 (data introducerii in banca) ulterior declararii insolventei (17.08.2011) data de la care administrator al societatii a fost numit administratorul judiciar.
Cum se interpreteaza acest lucru ?
Inainte de declararea insolventei CEC-ul avea acoperire? Daca avea acoperire nu prea aveti sanse sa se inceapa urmarirea penala impotriva administratorului.

Alte discuții în legătură

File cec garantie Nafets Nafets Am o firma de prestari servicii si in contractele cu furnizori emit file CEC in alb cu titlul de garantie pe care furnizorii le pot folosi respectand anumite ... (vezi toată discuția)
Valabilitate fila cec gev gev Buna ziua, Am un client care doreste sa aman introducerea in banca a filei CEC deoarece nu are bani in cont. Am doua intrebari: 1) Cat este valabila fila ... (vezi toată discuția)
Proceduri file cec refuzate Cent Cent Buna ziua, Daca stie cineva, va rog mult sa imi explicati la ce sa ma astept din momentul in care o fila CEC depusa in banca nu a avut acoperire. Cunosc ... (vezi toată discuția)