avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

Buna seara,in urma cu 2ani tatal-meu a decedat si nu alasat nici un titlu de proprietate,pe titlu apar fratii lui.Eu legal nu pot dovedi cu nici un act ca sunt proprietara casei,cand merg la primarie sa-mi elibereze un act imi spun ca am casa si pamant ..Va intreb si pe dv.unde-i justificarea va multumesc!
Cel mai recent răspuns: febletea , utilizator 16:42, 6 Noiembrie 2011
Ce fel de titlu este cel pe care apar doar fratii dvs. si de ce nu apareti si dvs. pe el?
Acel titlu include si terenul pe care se afla casa?
In ce relatii sunteti cu fratii dvs.?
Ca sa aflati justificarea puteti face un lucru foarte simplu: avand in vedere ca stabilirea impozitului se face in baza unei declaratii fiscale data de proprietar sau prin decizia organului fiscal, adresati primariei o cerere prin care solicitati un certificat de atestare fiscala din care sa rezulte bunurile pentru care platiti impozit si temeiul legal al inscrierii acestora in evidentele fiscale.
Oricum, daca titlul de proprietate este pe numele tatalui si al fratilor, pentru ca pe viitor lucrurile sa fie clare, este necesara dezbaterea succesiunii, la care trebuie sa participati si dvs.
Alimanescu George a scris:

Ce fel de titlu este cel pe care apar doar fratii dvs. si de ce nu apareti si dvs. pe el?
Acel titlu include si terenul pe care se afla casa?
In ce relatii sunteti cu fratii dvs.?Pe titlu de proprietate sunt trecuti fratii tatalui meu.[si tata pe perioada vietii nu a dezbatut mostenirea cu fratii lui ], toata suprafata de pamant din curte ,precum si cea extraviran.Eu stiu ca partea tatalui trebuie impartita cu surorile mele.[nu aveam cum ]Pai aici sunt nelamurita,eu am hartie de la fisc ,precum nu figurez in evidenta cu venituri impozabile! va multumesc!


Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
febletea, utilizator
Am eu asa, o banuiala, ca dvs. stati in casa batraneasca. Aceasta a fost impusa la fisc pe vremea comunistilor sau chiar inainte, cand nu se cereau prea multe acte doveditoare ale proprietatii ca statul sa incaseze impozite; cumva, la moartea batranilor, rolul a fost trecut pe numele tatalui dvs, primaria a incasat impozit in continuare, iar acum va spun ca aveti casa si teren, desi nu aveti act de proprietate. Asa este?
Daca terenul din curte este trecut pe titlul de proprietate unde apar doar fratii tatalui dvs, va anunt cu regret ca nu aveti ce succesiune sa mai dezbateti. Asta inseamna ca tatal dvs. nu a formulat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate in baza legii 18/1991, odata cu fratii, iar actul de proprietate asupra curtii s-a emis doar pe numele acestora. In mod normal, casa ar trebui sa figureze in evidentele primariei tot pe numele batranilor, daca nu s-a dezbatut succesiunea si aici aveti drept la partea tatalui, dar nu cred ca puteti face ceva in privinta curtii. Poate reveniti cu detalii, eu am rationat in baza unor premise mai des intalnite in primarii.
Sa va spun pe scurt,tatal meu s-a judecat cu fratii lui si a castigat casa batraneasca.Pamantul se imparte la 4[fratii lui]sunt aproape 9000 de metrii cu tot cu casa.Pe mine ma intereseaza de ce la primrie cand am fost sa-mi depun cererea ptr.ajutor de incalzire nu mi-a dat ca am pamant,aici se pune problema ca partea lui tata sunt 2000 si ceva metri,aicti trebuie impartit la 3[surorile mele].Eu nu figurez ca sunt proprietara casei si al pamantului cu nici un act .

Alte discuții în legătură

Succesiune adriannita adriannita Buna ziua! Suntem 6 frati si vrem sa facem succesiunea la 9 ha pamant, care la ora actuala beneficiaza de el un singur frate. Din cei sase frati ,trei vor sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dacă sunt propietarul terenului intravilan dintr-o ... STR78 STR78 Bună ziua, dacă sunt propietarul terenului intravilan dintr-o curte asta în urma moșteniri după titlul de proprietate încheiat prin act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Inscrierea proprietatii in cartea funciara Tulbas Camelia Rita Tulbas Camelia Rita Am mostenit de la parintii decedati o suprafata de teren pe care parintii mei au cumparat-o cu acte facute de mana de la vecinii, care au decedat si ei intre ... (vezi toată discuția)