avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... imputernicire PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

imputernicire PFA

Buna ziua, detin un pfa pe numele meu in domeniul viticol dar nu ma ocup eu efectiv de el ci tatal meu si de curand mi-a cerut sa-i fac o imputernicire prin care il deleg sa aiba grija de tot ceea ce inseamna pfa. Sa vanda vinul, strugurii, via si in caz de controale sa aiba un act la mana.
Va intreb cum ar trebui sa sune aceasta imputernicire astfel incat sa faca toate lucrurile sa mearga ok cu acest pfa, dar intr-un fel sa-l limitez si sa nu ii permit sa faca stiu eu ce smecherii pe pfa-ul meu avand in vedere ca nu ma ocup si nu prea cunosc ce face si nu as vrea sa ma trezesc peste cativa ani ca a facut mai stiu eu ce credit sau ce datorii a creat. Maine as vrea sa ma duc la notar dar nu stiu exact cum sa ma exprim si mai ales ce acte imi trebuiesc pentru a intocmi aceasta procura. Mentionez ca toate actele pfa-ului sunt la el si sa stiu ce imi este necesar pentru a-mi transmite.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 22:08, 8 Iulie 2013
Mergeti la notar cu tatal dvs.,iar acesta va va explica cum trebuie sa procedati.
ideea este ca imputernicirea trebuie sa o fac eu singura in bucuresti pentru el intrucat nu am timp sa ma deplasez in judetul vrancea unde locuieste el si as fi vrut sa stiu ce cer de fapt maine cand ma duc la notar.
Nu pot face o imputernicire daca nu este el de fata?
Bineinteles ca puteti,este nevoie doar de semnatura dvs.,nu si de cea a tatalui.
Avand in vedere faptul ca PFA = persoana fizica autorizata nu puteti sa imputerniciti o terta persoana sa va execute lucrarile pentru care ati primit dvs. autorizatie ca o persoana fizica nu ca o societate, nici macar nu puteti sa angajati salariati in calitate de PFA
adelaida_07 a scris:

Avand in vedere faptul ca PFA = persoana fizica autorizata nu puteti sa imputerniciti o terta persoana sa va execute lucrarile pentru care ati primit dvs. autorizatie ca o persoana fizica nu ca o societate, nici macar nu puteti sa angajati salariati in calitate de PFA


Dupa ultimele reglementari in materie,PFA are voie sa angajeze salariati.

Alte discuții în legătură

Imputernicire/ delegatie consilier juridic DobrinoiuAndreea DobrinoiuAndreea Poate un consilier juridic, inscris in tablou, sa faca o imputernicire pentru o persoana fizica, pentru a o reprezenta la eliberarea unui certificat de ... (vezi toată discuția)
Posibila infractiune administrare imobil conjoint conjoint Asociatia de proprietari angajeaza la inceputul anului cu cim o persoana PFA in functia de administrator.Ulteror se constata ca persoana care exercita aceasta ... (vezi toată discuția)