avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Conducatorul institutiei nu aproba cererea de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Conducatorul institutiei nu aproba cererea de transfer, ce se poate face?

Buna ziua.

Ce se poate face in urma refuzului conducatorului unitatii de a "dezlega" un functionar public, doritor de transfer la alta unitate?

Ordonatorul de credite de la institutia primitoare si-a dat acordul, dar fara documentul de plecare nu se poate face nimic.

Asadar, ce optiuni are functionarul public in cauza? Demisia este exclusa, in conditiile actuale cu blocarea posturilor din sistem.

Eu nu am gasit in legislatia curenta nimic de care sa ma leg, cu privire la obstructionarea functionarului de a pleca. Mi-o fi scapat sau chiar nu exista nimic, nimic?

Astept cu maxim interes ca, Mos Nicolae sa-mi aduca macar un raspuns. (de cuminte am fost foarte cuminteee). Cu multumiri :)
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
Taisa, utilizator
Legea 188/1999 privind Statutul functionarilor publici

  ART. 90
  (1) Transferul poate avea loc dupã cum urmeazã:
  a) în interesul serviciului;
  b) la cererea funcționarului public.
  (2) Transferul se poate face într‐o funcție publica pentru care sunt îndeplinite condițiile specifice prevãzute în fişa postului.
  (3) Transferul în interesul servicului se poate face numai cu acordul scris al funcționarului public transferat. În cazul
transferului în interesul serviciului în alta localitate, funcționarul public transferat are dreptul la o indemnizație egala cu
salariul net calculat la nivelul salariului din luna anterioarã celei în care se transfera, la acoperirea tuturor cheltuielilor de
transport şi la un concediu plãtit de 5 zile. Plata acestor drepturi se suporta de autoritatea sau instituția publica la care
se face transferul, în termen de cel mult 15 zile de la data aprobãrii transferului.
  (4) Transferul în interesul serviciului se face într‐o funcție publica de aceeaşi categorie, clasa şi grad profesional cu
funcția publica detinuta de funcționarul public sau într‐o funcție publica de nivel inferior.
  (5) Transferul la cerere se face într‐o funcție publica de aceeaşi categorie, clasa şi grad profesional sau într‐o funcție publica de nivel inferior, în urma aprobãrii cererii de transfer a funcționarului public de cãtre conducãtorul autoritãții sau instituției publice la care se solicita transferul. În acest caz, transferul poate avea loc numai între autoritãți sau
instituții publice din administrația publica centrala, între autoritãți administrative autonome ori, dupã caz, între
autoritãți sau instituții publice din administrația publica localã.

  (6) În cazul funcționarilor publici de conducere transferul se poate realiza pe funcții publice de conducere ale cãror
atribuții sunt similare cu atribuțiile funcției publice de pe care se efectueazã transferul, cu respectarea prevederilor alin.
(2), (4) şi (5).
  (7) Autoritãțile sau instituțiile publice au obligația de a asigura publicitatea funcțiilor publice vacante care pot fiocupate prin transfer la cerere. În situația în care doi sau mai mulți funcționari publici solicita ocuparea unei funcții
publice vacante prin transfer la cerere, selecția se face pe baza de interviu.
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
gordius, utilizator
Multumesc frumos.

Si mai departe? Aici m-am oprit si eu. Dar dincolo de articolul asta nu mai exista nimic, nimic ? Vid de legislatie?#-o
Daca seful nu se poate lipsi de dvs. e clar ca nu prea aveti ce face. Eu sunt de parere ca ar trebui sa intrebati la ANFP. Trebuie sa existe o solutie, mai ales ca puteti motiva cum ca este nevoie de dvs. acolo, aveti pregatirea necesara, sunteti mai aproape de casa, etc. Daca ar fi sa facem o analiza pe text...,,în urma aprobãrii cererii de transfer a funcționarului public de cãtre conducãtorul autoritãții sau instituției publice la care se solicita transferul...,, in lege scrie de acordul institutiei la care va transferati, nicidecum de la care va transferati, deci???.
Nu cred ca cei de la ANFP nu au mai intalnit cazuri de genul dvs. Intrati pe portalul ANFP, luati nr. de telefon, sunati si intrebati.:luck:
Pai, tocmai aici e buba. In text. Se scrie despre acordul celui la care vii, dar fara dispozitia celui de la care pleci, cum ramane cu raportul de serviciu? Exclus sa se poate definitiva transferul.
M-am gandit si eu la ANFP -ca la o solutie in extremis. Doar ca nu tineam sa-i implic. Poate se iau cu controlul asupra actualului angajator si nu vreau sa fac rau nimanui.

Multumesc mult pt toate raspunsurile de pana acum. Si multumesc si pentru primavaratica adiere din trifoi. Face bine in zi de iarna:). Seara frumoasa, tuturor:)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca e transfer la cererea functionarului public, nu trebuie aprobat de conducatorul institutie de la care pleaca, ci de cel la care vine. ala tre sa dea dispozitia de numire in functia publica, prin transfer, nu cel de la care pleaca.
lasati in privat o adresa de mail, si va trimit procedura completa. :)

Alte discuții în legătură

Transfer functionar la cerere Biara Biara buna am si eu o nelamurire , in ce conditii si daca se poate opune conducatorul unitatii de la care functionarul solicita sa fie transferat, acestei cereri? ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public din administratia locala in administratia centrala mimimica mimimica buna ziua! sunt functionar public intr-o institutie publica locala si doresc sa merg prin transfer in administratie publica centrala.Credeti ca pot sa fac ... (vezi toată discuția)
Este necesar avizul anfp pentru ocuparea unui post prin transfer la cerere? ylys ylys Exista un post vacant in unitate si doresc sa aflu daca este necesar avizul ANFP pentru ocuparea lui prin transfer la cerere? (vezi toată discuția)