avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii C.I.M.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

C.I.M.

Sunt administratorul unui S.R.L.Am deschis un punct de lucru cu obiect de activitate comert.1.Pot angaja o persoana pe post de vanzatoare daca nu are calificarea necesara? 2.Pot sa o angajez cu salariu minim brut pe economie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 17:02, 11 Decembrie 2011
O puteti angaja daca considerati ca are aptitutudinile necesare.
Salariul ar trebui sa fie in raport cu cerintele postului, dar nu mai mic decat salariul minim pe economie. Aveti in vedere ca de la 01 ian. salariul minim ar putea fi 700 lei. Nu ar avea rost sa faceti act aditional luna viitoare.
Da, se poate. In privinta salariului acesta nu trebuie sa fie mai mic decat salariul minim brut pe economie stabilit prin HG, mai mare da, mai mic nu.
Da. Puteti sa angajati respectiva persoana si cu orice salariu doriti, incepand de la salariul minim . Daca aveti comert cu produse alimentare trebuie sa urmeze acel curs de igiena.
Parca suntem din tari diferite. ITM Timis amendeaza daca angajezi persoana pe un post pentru care nu are calificare. Comertul este una dintre ramurile care are act aditional la CCMUN si pentru care trebuie respectata grila de salarizare, mai bine spus indicii de ierarhizare. Salariul minim pentru un vanzator fiind de (670+50)x1.2=864


Codul muncii:

Titlul II
Contractul individual de munca


Capitolul I
Incheierea contractului individual de munca

Art. 11. - Clauzele contractului individual de munca nu pot contine prevederi contrare sau drepturi sub nivelul minim stabilit prin acte normative ori prin contracte colective de munca.
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
Herra_, utilizator
Care CCMU? Nu mai este valabil.

Alte discuții în legătură

Salariu minim pt vanzatori texal texal Poti sa-mi spuneti cat este salariul minim pentru vanzatori? (vezi toată discuția)
Multe pareri ale contabililor diferite....salariu minim 720 sau 804? invatacel invatacel luam exemplul unui lucrator comercial cu studii medii (are la dosar diploma de bacalaureat) si vreau sa il angajez cu salariu minim pe economie. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Salariu pentru ramura comert incepand cu 1 ianuarie 2011 Marius Aurel Marius Aurel Dupa ce va fi inregistrat, va fi publicat in MO si de la acea data va fi valabil noul CCM 2011 - 2014 si de la acea data se vor incheia noile Acte aditionale ... (vezi toată discuția)