avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... POT CUMPARA UN TEREN DEJA CONCESIONAT?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

POT CUMPARA UN TEREN DEJA CONCESIONAT?

VREAU SA CUMPAR UN TEREN CARE ESTE CONCESIONAT DE O FIRMA
FIRMA RESPECTIVA VREA SA-MI VANDA FIRMA CU TOT CU CONCESIUNE
SUNT DE ACORD INSA SE POATE ASA CEVA SA IEI UN TEREN CARE DEJA A FOST CONCESIONAT ALTCUIVA?
CE INSEAMNA EXPRESIA "TERENUL SE VINDE CU TOT CU SARCINI" ?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:17, 16 Octombrie 2008
Se poate dispune instrainarea unui teren concesionat prin vanzare -cumparare .Existenta unui contract de concesiune nu inseamna implicit si prohibitia vanzarii .
Acest lucru ar fi contrat liberei circulatii a bunurilor .Imposibilitatea instrainarii ar conduce la concluzia inalienabilitatii bunurilor .
In schimb , dvs va trebuie sa respectati contractul de concesiune.
MULTUMESC PT RASPUNS
DECI DACA AM INTELES EU BINE POT CUMPARA ACEST TEREN INSA VA TREBUI SA CITESC MAI INTAI DE A SEMNA BINE BINE CONTRACTUL DE CONCESIUNE DA?
PT CA MAI APOI VOI FI OBLIGATA SA-L RESPECT INTOCMAI
Va rog nu mai scrieti cu majuscule, regulamentul forumului interzice acest lucru. Multumesc. www.avocatnet.ro/content/tag...
Stati putin: dvs. vreti sa cumparati terenul de la firma care a concesionat?
Raspunsul este nu, nu se poate. Firma respectiva are numai un drept de concesiune asupra terenului. Proprietarul terenului este Statul.
Deci, nu pot fi amestecate lucrurile.
Eu zic ca e mai bine sa discutati cu un avocat ca sa nu cumparati cumva vrabia de pe gardul nu-stiu-carei firme.

Terenul acela este proprietatea altei persoane, nu al firmei. Firma are doar incheiat cu proprietarul un contract de concesiune. (eu asa pricep din expunerea dvs)

Situatia este oarecum asemanatoare cu aceea in care eu as cumpara de la X, chiriasul dumneavoastra, casa care este proprietatea dvs. si pe care doar i-ati inchiriat-o lui X. Ce ziceti merge?

A! Ati putea prelua partile sociale detinute de asociatii (persoane fizice sau juridice) ai firmei titular al contractului de concesiune. Dar atunci nu mai pricep ce legatura are "terenul se vinde cu tot cu sarcini". Mare grija. Eu zic ca asistenta unui avocat e mai ieftina decat o palarie de bani aruncata pe aratura.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2008
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Concesiune ali81 ali81 un teren concesionat poate fi vandut? ma intereseaza actul normativ terenul apartine unei institutii (vezi toată discuția)
Teren concesionat orelly orelly Buna ziua, ma poate ajuta cineva, doresc sa cumpar un teren concesionat de la o persoana fizica care a participat la licitatie in 2002, si sunt curios daca imi ... (vezi toată discuția)
Dreptul de superficie ContSters82607 ContSters82607 In cazul concesionarii de catre o institutie publica a unui teren pe care se afla amplasate constructii proprietate a concesionarului opereaza dreptul de ... (vezi toată discuția)