avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salariu

Buna ziua, am si eu o intrebare
In urma unei executari silite a unui credit ipotecar, poprirea pe salariu se face doar la cel pe numele caruia este creditul ipotecar sau si la sotul/sotia acestuia?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 12:06, 4 Ianuarie 2012
Numai la titularul creantei. In cazul in care acesta nu realizeaza venituri banca se indreapta asupra codebitorului garant.
Daca ambii soti au semnat contractul de credit, in calitate de imprumutati, sau debitor si codebitor, atunci ambii soti au garantat cu gajul general si pot fi executati silit asupra tuturor bunurilor acestora.
Chiar si daca a semnat un singur sot, iar celalalt a semnat doar ca si garant ipotecar, daca este vorba de o datorie comuna ( credit pentru nevoile obisnuite ale casniciei), se poate pune poprire si pe salariul celuilalt sot, deoarece salariul incasat este bun comun iar sotii raspund cu patrimoniul comun pentru obligatiile comune.
Daca sotia / sotul nu are legatura cu creditul, nu apare in contract in nicio calitate, nu exista semnatura ei pe nicaieri, nu ii poate pune poprire pe salariu.
daca e credit ipotecar, sigr a semnat sotia, macar in calitate de garant ipotecar si tot a semnat.

Chiar daca nu a semnat, daca banca dovedeste ca e datorie comuna, se poate face poprire pe salariul celuilalt sot.
Daca apartamentul este bunul propriu al sotului / sotiei.. nu avea de ce sa semneze.
Daca respectivul creditor ( banca sau vreo persoana fizica sau cine-o fi) va dori sa urmaresca si bunurile/veniturile sotiei/sotului, va trebui sa actioneze intai in judecata si sa dovedeasca ca datoria e comuna a sotilor.

Cand creditor e banca, de obicei se asigura ( prin semnatura pe act) ca sotul/ sotia stie de acest imprumut si e de acord cu el, mai ales cand e vb de sume mari de bani si atunci e mai usor s-o atragi pe sotie la plata.


Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Executare silită floryn35 floryn35 În cadrul unei executări silite în care eu sunt creditorul executorul judecătoresc a pus poprire pe sumele câștigate în instanță de debitor și soția ... (vezi toată discuția)
Continuarea executarii silite dupa vanzarea imobilului ipotecat gabi007 gabi007 Buna.In urma unui contract de credit ipotecar incheiat in anul 2007 cu S.C. IFN din cauza crizei economice am ajuns sa fiu executat silit apartamentul fiind ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)