avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva tergiversarii anchetei penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva tergiversarii anchetei penale

Am o plangere penala inregistrata in iunie 2008 care se afla in cercetare la Serviciul de Investigare a Fraudelor. De atunci am dat numeroase telefoane pentru a afla stadiul cercetarii. Dosarul a tot fost amanat fiind schimbate organele de cercetare de cel putin vreo cinci ori. Anul trecut in martie am facut solicitare in scris in legatura cu stadiul dosarului. In o saptamana de la solicitare s-a constituit comisia rogatorie despre care mi se spusese inca de un an inainte ca se va constitui. Se pare ca adresele scrise au ceva valoare.
Totusi, as vrea sa stiu daca, fapta (inselaciune) se poate prescrie daca SIF-ul nu finalizeaza dosarul.
Pot face plangere impotriva tergiversarii solutionarii dosarului?
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: dynsky , utilizator 11:21, 11 Februarie 2012
Orice fapta se prescrie in termenul de prescriptie, acest lucru probabil ca va este deja cunoscut. Reveniti cu adresa solicitand stadiul dosarului. Pentru a aprecia daca este sau nu vorba despre tergiversare sunt necesare mai multe informatii, pentru ca nu numai elementul temporal este suficient a stabili o cauza de tergiversare.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
ContSters213050, utilizator
Mi s-a spus foarte clar ca dosare de genul acesta nu au prioritate, plus . Pana la 03.03.2011 nu a fost audiata niciuna din partile vatamate - trei ani in care a fost audiat numai invinuitul. Am depus deja azi o adresa pentru stadiul dosarului, dar as dori sa stiu care este autoritatea catre care pot reclama modul de solutionare al dosarului.
Puteti sesiza oficial procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie
Sincer iti doresc sa-ti gasesti dreptatea. Si eu l-am reclamat pe procuror ( ba si pe politist!) pentru tergiversarea cazului. Politistul a fost gasit probabil OK ca de la Politie nimeni nu s-a deranjat sa ma informeze despre rezultatul anchetei. Iar pentru procuror CSM a spus ca ei nu cerceteaza cazul din pct de vedere al tergiversarii cazului ci din pct de vedere a anchetei. in concluzie e nevinovat si chiar un ingeras X-(. Neoficial politistul si procurorul mi-au dat dreptate. Oficial mi-au spus ca sa merg pe caz civil si nu penal. Se pare ca in Romania intai trebuie sa mergi pe civil si daca o sa castigi atunci poti merge in penal. Verdictul din civil atarna foarte mult in penal. Tara lui Papura Voda!
eu sunt intr-o situatie asemanatoare si cred ca nu ai nimerit bine saitul deoarece foarte putini avocati te vor invata sa faci ce trebuie si mai degraba asteapta sa devi un potential client decit sa fi informat corect mai rau este ca dupa ce iau bani ca avocati ,,nu generalizez ,, se dau de partea celorlalti si maninca bani degeaba .
Revenind faci o cerere scrisa de a afla stadiul dosarului si care sunt masurile luate iar daca nu raspund cereri in termen de 20 de zile te adresezi instantei de judecata cu motivare ca acestia nu au facut nicio cercetare si se incalca codul de procedura penala

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata a statului roman ContSters25688 ContSters25688 Pot da in judecata statul Roman la CEDO pentru ca o cercetare penala pentru vatamare corporala art. 181 c.p. (30 zile ingrijire medicala) nu s-a incheiat nici ... (vezi toată discuția)
Nup la omor calificat ana-bianca ana-bianca Buna Ziua! Sunt sotia tanarului din Braila impuscat in cap de catre cei din IGPR, dintr-o confuzie, poate stiti cazul. Dupa 1 an si 10 luni, de la o ... (vezi toată discuția)
Plangerea impotriva procurorului pentru tergiversarea solutionarii dosarului florindbro florindbro Plangerea impotriva procurorului care tergiverseaza solutionarea unui dosar penal unde se depune? Procurorul activeaza la parchetul de pe langa o ... (vezi toată discuția)