avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractele civile de prestari servicii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractele civile de prestari servicii

ART. 1412
Locaţiunea lucrărilor este un contract prin care una din părţi se îndatoreşte drept un preţ determinat, a face ceva pentru cealaltă parte. (Cod civil 1413, 1470).
ART. 1413
Locatiunile sînt de mai multe feluri şi au regulile lor proprii.
Prestaţia lucrărilor, locaţiunea muncii şi a serviciului;
Antrepriza, luarea săvârşirii unei lucrări drept un preţ determinat, când materialul se da de acela pentru care se executa o lucrare. (Cod civil 1416 şi urm., 1447 şi urm., 1470 şi urm.).
ART. 1470
Exista trei feluri de locatiuni a lucrărilor:
1. aceea prin care persoanele se obliga a pune lucrările lor în serviciul altora
3. aceea a întreprinzătorilor de lucrări. (Cod civil 1412, 1413, 1471, 1473 şi urm., 1478 şi urm.).
ART. 1478
Când se comite cuiva facerea unui lucru, se poate stipula ca el sa pună numai lucrul sau, sau meseria sa, sau sa procure şi materia. (Cod civil 1413, 1470, 1479 şi urm.).

Este sau nu contractul de prestari servicii contract de antrepriza? De ce?
Conventia civila de prestari servicii este prevazuta de L.130/1999, fara a se face trimitere la definitia sa. Unde pot gasi o definitie a acesteia?
Mentionez ca ma intereseaza in ceea ce priveste plata persoanelor fizice autorizate de catre diferite ministere pentru a desfasura activitati reglementate de legi speciale, mai exact plata traducatorilor si interpretilor autorizati.
Nu ma intereseaza actuala reglementare (NCC), ci istoricul contractului.
Multumiri pentru orice raspuns!:)


Alte discuții în legătură

Chiriasul care subinchiriaza fara acordul proprietarului, in secret Marco50 Marco50 Buna seara, Am inchiriat un apartament unui tanar,care mi-a spus ca e singur. Ma intrebam de ce i-ar trebui lui singur un apartament cu 4 camere, mai ales ca ... (vezi toată discuția)
Cine poate oferi informatii despre contractul de locatiune servicii? gugalex gugalex Este contractul de locatiune servicii o alternativa la contractul individual de munca? (vezi toată discuția)
Conventia civila suciu_diana suciu_diana Buna ziua, stiu ca notiunea de conventie civila s-a abrogat din codul Muncii in 2006. Din cate am inteles totusi se poate lucra, in continuare (legal) in ... (vezi toată discuția)