avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare CIM crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare CIM crestere copil

O salariata intra in concediu ingrijire copil pana la 2 ani. Copilul implineste 2 ani pe 25.01.2012. Suspendarea include data de 25.01.2012?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:30, 27 Ianuarie 2012
Da, este ziua in care copilul implineste 2 ani. Azi, 26, mama/salariata ar trebui sa reia activitatea.
Data de 25.01.2012 este ultima zi de suspendare a c.i.m. ... asa cum vi s-a spus, astazi trebuia sa-si reia activitatea ...
In acest sens, salariata trebuia sa va faca o cerere de reluare a activitatii ... in lipsa acesteia, angajatorul are posibilitatea de a emite o decizia prin care sa se constate ca a incetat suspendarea c.i.m. si cu data de 26.01.2012 salariata trebuia sa-si reia activitatea.
Asa am procedat, dar la inregistrarea in Revisal nu-mi da voie sa trec data reluarii activitatii 26, ci 25. Sper sa nu am probleme cu ITM.
Am avut cazuri similare, inspectorii de la ITM (pe timpuri) mi-au spus ca prima zi de lucru este ziua in care face 2 ani copilul, in acest caz 25. De aceea i se spune concediu crestere copil PANA la varsta de 2 ani si probabil si Revisalul da eroare...
De aceea i se spune concediu crestere copil PANA la varsta de 2 ani

I se spune asa fiindca salariata are dreptul la acest concediu pana in ziua in care copilul implineste 2 ani, dar are dreptul si sa renunte total sau partial la el in toata aceasta perioada.

Alte discuții în legătură

Concediu medical dupa concediu crestere copil anymaryh anymaryh Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o salariata caruia ii inceteaza ccc in data de 3 martie 2012, incepand cu 4 martie ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Revenire dupa concediu crestere copil in revisal eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. Am nevoie de un raspuns urgent O salariata are contractul de munca suspendat pentru CCC in intervalul 19 oct 2010- 26 aug 2012. Salariata si-a ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic + lichidare la zi Loredana_84 Loredana_84 O salariata doreste lichidarea la zi, cu prima zi in care revine din concediu crestere copil. Pentru revenirea din CIC am intocmit un act aditional de revenire ... (vezi toată discuția)