avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... plangere impotriva activitatii avocatului
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

plangere impotriva activitatii avocatului

in cazul in care vreau sa ma plang de activitatea defectuoasa a unui avocat ma adresez consiliului baroului sau decanului??/ daca depun gresit plangerea la un alt organ al profesiei, ce se intampla? mi se respinge sau mi se trimite catre organul competent?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:47, 3 Februarie 2012
Plangerea nu o sa va rezolve problema pe care o aveti in justitie.Din pacate, se inmultesc aceste cazuri ,cabd clientii nemultumiti se indreapta impotriva avocatului.Puteti sesiza baroul.
Separat, incercati sa vedeti ce cai de atac gasiti sau ce posibilitatea exista de a deschide o noua actiune.
Adresati sesizare oficiala decanului baroului din care face parte avocatul,urmand ca cererea dvs sa fie analizata .
Activitatea avocaţilor nu poate fi incriminată, în sensul pretinselor infracţiuni de abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, întrucât legea a prevăzut pentru existenţa acestora un subiect activ calificat, care trebuie să fie funcţionar public, calitate pe care avocaţii nu o au, astfel că nu pot fi eventuali făptuitori ai acestei categorii de infracţiuni.
Nemulţumirile oricărei persoane referitoare la prestaţia avocaţilor pot fi invocate în condiţiile Legii nr. 51/1995, la baroul din care aceştia fac parte, fiind prevăzute sancţiuni specifice acestei profesii liberale (Înalta Curte de Casație și Justiție, Secţia penală, Decizia nr. 1880 din 21 mai 2009, Dosar nr. 26/64/2009 ).
e o situatie ipotetica, nu vreau sa fac plangere niciunui avocat, e o chestiune de teorie: deci ma pot adresa decanului in acest caz? credeam ca decanul rezolva doar situatiile privind onorariile. atata timp cat eu sesizez o eventuala incompetenta si cer sanctionarea avocatului ,nu este competent consiliul baroului? ce se intampla cu cererile gresit indreptate? adica daca totusi competent este consiliul, secretariatul decanului trimite plangerea catre consiliu?
Decanul baroului dispune repartizarea sesizarii catre departamentul specializat
multumesc. puteti sa imi dati si un temei legal din legea 51 ori din statut pentru posibilitatea acestei repartizari catre departamenul specializat? exista?

Alte discuții în legătură

Contestatie gabrielcartas gabrielcartas Pentru definitivi: fax la nr.
021/330.12.97 CONTESTATIE Subsemnatul CARTAS GABRIEL, candidat la examenul ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui avocat diana22 diana22 unde trebuie sa depun o plangere impotriva unui avocat care mi-a introdus tardiv un recurs si am pierdut procesul., ce organ este competent sa judece o ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu Deni deni Deni deni Bună seara. Unde ,sau cu cine pot vb .Am nevoie de un Avocat din oficiu.Ptr un proces la jud Cornetu de divorț.Ce pot FC Va multumesc (vezi toată discuția)