avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Respinge exceptia autoritatii de lucru judecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Respinge exceptia autoritatii de lucru judecat

Salutare, am o mare dilema si cateva intrebari,oare mai avem justitie? oare judecatori mai citesc dosare?

am o hotarare definitiva si irevocabila pronuntata de o instanta civila a unui judet, dotararea face obiectul unui dosar care a durat 5 ani,eu am avut calitatea de parat.
mai am o rezolutie a unui dosar penal in care eu am fost invinuit,si in care sa terminat cu neinceperea urmariri penale ,

acum reclamantul a intentat un nou dosar care are ca obiect ca si primul in care am definitiva, am depus la dosar cerere respingerea cereri reclamantului cu EXCEPTIA AUTORITATI DE LUCRU JUDECAT.
Instanta:Respinge exceptis autoritatii de lucru judecat ca neantemeiata.
Acorda un nou termen.in vederea continuarii judecatii.
Cu recurs odata cu fondul.

1. Ce este de facut in aceasta situatie???#-o:stunned:
2. un denunt calomnios este ok??

Multumesc anticipat
denuntul calomnios nu este ok, in ce ar consta calomnia?
daca nu sinteti de acord cu solutia aveti posibilitatea de "recurs odata cu fondul"
autoritatea de lucru judecat este o discutie mai complexa, nu este suficienta identitatea de parti si de obiect, mai este necesara si identitatea de cauza, este posibil ca in noul dosar reclamantul sa fi formulat aceleasi pretentii dar cu alt temei de drept
nup-ul din penal nu are relevanta in procesul civil, in civil simpla culpa este suficienta, chiar daca fapta nu este infractiune
ar fi util sa reveniti cu detalii
Autoritatea de lucru judecat presupune o tripla identitate in civil: obiect, parti si cauza.
Eu inclin sa cred ca noua actiune are un alt obiect, altfel exceptia ar fi fost ilogic sa fie respinsa.Spuneti-ne pentru ce anume v-ati judecat prima data si pentru ce v-a actionat de asta data.
In dosarul penal reclamantul recunoaste alte aspecte pe care in instanta civila "a uitat" cum ar fi: in instanta civila sustine ca a platit suma trecuta in acte dar in instanta penala a afirmat ca nu a platit pretul, si ca asta urma odata ce facea un imprumut bancar, in instanta civila a uitat ca el reclamantul a fost mandatar si nu a indeplinit mandatul dat, ba mai mult a incasat o suma de bani in calitate de mandatar fara sa faca demersurile legale stabilite in procura speciala.acessta spune ca a platit pretul ceea ce se contrazice in rezolutia de la penal.
povestea este foarte lunga. reclamantul ma inselat si tot el ma acuzat de inselaciune. in scopu asta se poate o plangere penala?
HOTARARE CARE SA TINA LOC DE ACT AUTENTIC

Alte discuții în legătură

Art 163(1)se poate ???? BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN In cazul in care se inchieie in aceasi zi,la acelasi notar, 2 promisiuni bilaterale de vanzare cumparare si totodata o procura speciala prin care promitentul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare tuturor, o mare intrebare!IN CAZUL IN CARE INSTANTA CIVILA PRONUNTA O HOTARARE DEFINITIVA SI IREVOCABILA reclamantul mai are voie sa chieme in ... (vezi toată discuția)
La ce infractiune se pot incadra afirmatiile mincinoase dintr-o actiune de chemare in judecata Mirrella P. Mirrella P. Daca plangerea sau denuntul care descriu fapte nereale sunt clar reglementate penal prin infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, actiunea de ... (vezi toată discuția)