avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salariul unei persoane care exercita cu caracter ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere

Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru postul de sef serv, Politia Locala dar in urma notei obtinute (4,50) a picat examenul . A fost numit din 01.01.2012 ,ca interimar sef serviciu (exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante), dar ce nu inteleg de ce salariul de baza a fost stabilit la 2003 lei. Am inteles ca exista portita de plata ca si sef de serviciu deplin dar ce nu inteleg cum a fost posibila o astfel de marire a salariului de incadrare 976-2003 ,fiind tot insp.as.1.. Ma poate lamuri cineva ?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 21:54, 7 Martie 2012
Eu cred ca trebuia sa primeasca doar sporul de 30% la salariu, adica sa obtina un salariu lunar de 1268 lei. Ma mir cum de l-au numit si interimar dupa asa o nota. Unde a dat examenul la ANFP?
examenul a fost dat la sediul Primariei. initial a vrut sa se faca fara a sti cineva .(nu s-a facut publicitate, a fost org in ascuns) . In ziua ex. a fost sesizat Con. jud. s-au Prefectura care au trimis un reprez. si au schimbat intrebarile care erau deja rezolvate de candidat. As putea posta undeva si fluturasii ca drept dovada. Nu ma mai mira nimic. (sotia lui este secretara primarului.)
"Am inteles ca exista portita de plata ca si sef de serviciu deplin dar ce nu inteleg cum a fost posibila o astfel de marire a salariului de incadrare 976-2003 ,fiind tot insp.as.1.. Ma poate lamuri cineva ?"

Capra vecinului always...:(

Nu intelegeti pentru ca nu cunoasteti care este nivelul de salarizare al respectivei functii de conducere...
Cred ca nici un om .... nu poate sa isi imagineze ca o persoana ce exercita (si are raspunderea) unei functii de conducere poate fi retribuita cu drepturile salariale de la gradul asistent, NU?...

LEGE nr. 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul funcţionarilor publici
ART. 92
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante sau temporar vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor pentru ocuparea funcţiei publice şi care nu are o sancţiune disciplinară aplicată, care nu a fost radiată, în condiţiile prezentei legi.
(5) Dacă salariul corespunzător funcţiei publice pe care o exercită cu caracter temporar este mai mare, funcţionarul public are dreptul la acest salariu.

LEGE-CADRU nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice
ART. 25
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate care îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei de conducere şi care nu a fost sancţionată disciplinar, pe o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
(2) În mod excepţional, perioada prevăzută la alin. (1) poate fi prelungită cu maximum 6 luni, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
(3) În perioada prevăzută la alin. (1) şi (2), persoana beneficiază de drepturile salariale aferente funcţiei de conducere respective.

Adica daca in statul de functii postul de sef serviciu este prevazut cu gradul superior, iar persoana care este numita temporar pe post, desi este in statul de functii pe gradatia asistent, are dreptul la salariul de superior + sporul de conducere? Ce tare! Dupa care da concurs si ajunge de la asistent la superior peste noapte*daca are si 2 ani vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei. Da, e o cale de promovare rapida, mai ales daca primarul te vrea neaparat. De aici se vede cum sunt promovati unii. In timp ce altii sunt trimisi la ANFP(unde de altfel mi se pare si corect sa mearga pentru a fi testati si unde nu exista posibilitatea de a interveni cineva pentru ei).
"Ce tare! Dupa care da concurs si ajunge de la asistent la superior peste noapte*daca are si 2 ani vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei. "

Gresiti :) perioada in care exercita functia publica de conducere constituie doar vechime in functia publica de conducere nicidecum vechime in gradul functiei de executie necesar promovarii din asistent in principal. La expirarea exercitarii cu caracter temporar, respectivul revine pe functia publica de executie si continua vechimea inceputa pe gradul de asistent, daca va referiti la promovarea in grad profesional superior...

"In timp ce altii sunt trimisi la ANFP(unde de altfel mi se pare si corect sa mearga pentru a fi testati si unde nu exista posibilitatea de a interveni cineva pentru ei)."
Dvs. in ce tara traiti?....

Alte discuții în legătură

Suspendare secretar comuna? dan18dana18 dan18dana18 o alta problema stringenta...secretarul unei comunei este suspendat pe perioada nedeterminata si locul este declarat temporar vacant si evident ocupat cu aviz ... (vezi toată discuția)
Concurs sef serviciu la primarie de comuna patriciabibi patriciabibi am fost din 2009 pe functie contractuala ca sef birou, din septembrie 2010 s-a reorganizat si ne-a trecut pe toti din primarie pe functii publice, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Exercitarea cu caracter temporar a unei funcþii publice de conducere vacante viorina67 viorina67 Din ce am inteles ,o persoana din cadrul serviciului (functionar public) a fost numita ca sef de serv. intrerimar ,pe o perioada de 6 luni. Acest interimat a ... (vezi toată discuția)