avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... legea nr 54 / 1998 cetatenii straini nu aveau dreptul ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

legea nr 54 / 1998 cetatenii straini nu aveau dreptul sa cumpere terenuri in Romania

Buna ziua , va rog foarte mult sa ma lamuriti cu legea nr 54 / 1998 cetatenii straini nu aveau dreptul sa cumpere terenuri in Romania.Si totusi un cetatean a cumparat un teren cu o casa construita pe acesta .Aceasta proprietate a fost vanduta de catre acest cetatean strain unei persone cu cetatenie romana .(roman efectiv)
In cele din urma aceasta persoana care a cumparat acest teren cu o casa vrea sa vanda actualmente aceasta proprietate dar notarul spune ca vrea arhiva de la notara care a intocmit actul de vanzare cumparare acelui cetatean strain deoarece nu putea cumpara teren potrivit legii 54/1998.
Este o contradictie totala , probabil ca exista in aceasta lege un subterfugiu datorita caruia a putut cumpara si vine .Va rog mult sa ma ajutati explicandu mi exact ce lege a fost in favoarea cetateanului strain pentru a ptea cumpara si vine terenul .
Va multumesc anicipat
Cel mai recent răspuns: loredana31 , utilizator 15:08, 18 Februarie 2012
Art. 3(1) din Legea nr.54/1998 prevedea ca, cetăţenii străini şi apatrizii nu pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor., iar alin.(4) arata ca , in cazul terenurilor ce fac obiectul investiţiilor persoanelor fizice sau juridice străine sunt şi rămân aplicabile dispoziţiile legislaţiei în vigoare privind regimul juridic al investiţiilor străine.

Posibil ca aici sa fie un subterfugiu ....
Va multumesc mult , actualmente notarul care trebuie sa intocmeze noul act de vanzare cumparare a cerut clarificarri notarei care a intocmit actul cetateanului italian .Notara nu este in tara ...in ce masura se poate rezolva acest caz destul de absurd?Profit de faptul ca mi ati raspuns si va rog daca va puteti informa exact ce subterfugiu pot da.,Acest cetatean avea legiimatie in Romania era investitor dar a cumparat terenul si casa ca persoana fizica totusi .
Va mulumesc anticipat
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara D na Dyana bunul a fost achizitionat i 1998 de catre cetateanul strain si apoi vandut cetateanului roman in anul 1999 .
Care sunt dispoziţiile legislaţiei în vigoare privind regimul juridic al investiţiilor străine din alin.(4)
Art. 3(1) din Legea nr.54/1998 prevedea ca, cetăţenii străini şi apatrizii nu pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor si tutusi alin.4 a permis ca acest etatean strain sa cumpere un teren cu o constructie edificata pe acesta in anul 1998 .
Va rog mult sa ma ajutati .





Alte discuții în legătură

Persoane fizice straine care doresc proprietati in tara claclacla claclacla Va rog sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns legal... O persoana de cetatenie egipteana doreste sa achizitioneze o proprietate si probabil sa si locuiasca ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare teren persoane fizice straine oanag oanag conform legislatiei in vigoare, cetatenii straini au dreptul de a cumpara apartamente dar nu au dreptul sa cumpere terenuri. Ce pot face in situatia in care, ... (vezi toată discuția)
Staniero poate cumpăra o casă cu teren / vilă în românia? AlbertoBianchi AlbertoBianchi Bună dimineața, eu sunt italian, aș cumpăra o vilă detașată în România. Legile din România permit achiziționarea de acest tip de proprietate pentru ... (vezi toată discuția)